【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
大窗台真係華懋特色

花啲心思 識用間屋又大幾十呎
細單位多 同埋好多都早年買落 拎去租比學生仲好回報

不過好似夠30年要做大維修 唔知內部法團有冇麻煩嘢同埋商場部分會唔會唔肯夾錢
商場同樓上單位/住戶無關聯

記得之前有個post係叫人唔好買好運

不過開則計 市中心上車盤之中 好運真係最多花款
而家邊個呎價最貴 ?
穗禾真心窮人恩物
平到笑
新城市三期
上車盤 一萬蚊呎, 實用面積高 ,沙田區
有直車入九龍行尖山,泊車又平2000中一個月
我之前住得幾舒服
三大垃圾,單位好細
咁撚遠都地鐵盤,你有無腦架
解決左d乜?種吓花油吓油咁?
落完雨咪又係一個個水氹仔
倒垃圾嗰個弱智設計無得救
仲有垃圾管理處 + 成班廢老座頭
啲通告成陣廢老口吻睇到得啖笑
咸水淡水輪流停,一個月最少4 5次
𨋢暗到仆街好似入左鬼𨋢咁
換返d燈膽都懶就知管理得幾好啦
我都想睇金禧
有冇多啲巴打share
淨係執個商場有咩用 對樓上業主居住無咩作用 講大講靚都唔會及新城市

管理處同法團都仲係成班廢老係度揸旗 整好部lift啲燈未呀 入親去都成個disco咁款

上車屋苑計 沙中 希爾頓 偉華 個個屋苑都可以唔使擔遮經商場入屋苑大堂(真心加分位)

好運部份座數都做唔到 仲要個大堂入口仲用緊十幾年前嘅設計 大大度鐵閘 工廈咩

大家都係華懋樓 至少希爾頓都執咗個大堂同外牆 就連偉華未做大維修 個大堂 大廈保養都唔似好運咁款

好運中心有幾好 留返比大家睇吓

https://lihkg.com/thread/2297523/page/1
一分錢一分貨 可以算係一步到位嘅兩房上車盤

呎價萬頭又有大屋苑 雖然唔近鐵但都有交通接駁(巴士去尖沙咀/九龍塘/火炭沙田都有) 唔算孤島
殘到咁好難大升
買完下手做唔到按揭
巴打住緊?
Post入面好多好運居民投訴
其實係 不如離開市中心 買新少少 起碼甩手易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞