【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
巴打有無睇過皇御居
好格格不入咁存在係河畔區
巴打有冇睇埋金禧
上28hse你會搵大鋪定搵細鋪aa?

不過發展年代唔同 係有啲唔夾
由三期行去5分鐘路程, 近唔近就見人見智, 但交通都叫方便, 好多巴士都經果度, 唯一唔好係, 買生活用品要去沙角村
無所謂 睇放盤相啱就搵佢約睇
果陣無乜點睇 個人覺得大圍太貴 所以轉戰沙田
其實係一個好值得討論嘅問題 插水就未必 可能好似美孚咁 跟隨大市走

同埋香港嘅樓宇保養可以有好大分別 就算放寬嘅話都應該屋苑盤較有優勢(錢多啲 保養好啲 好似係)

如果唔放寬 納米新盤分分鐘再有得炒(因為市場無貨賣)
識貨,不過唔識睇,會放盤既早一年已經放晒,依家多數係用家同埋買左長放租比大陸人住,唔會有盤。

樓齡細,非常正既係戶數極少,仲要好多人落唔到黎住,有唔細既露台,樓下夠靜,唯一唔好係單棟,所以無欣庭軒咁多人識,應該話差唔多無人知有棟咁既樓
又貼下呢幅圖先
*唔駛睇

柒左,打錯字
我覺得沙中線開左 市中心真係無得輸
而家最唔掂係過海, 計埋出門口轉線2-3次都要成粒鐘
市中心d過海巴士就算鳩數啦 兜到暈
10年後肯定仲大把人買
租盤仲要長期有支那學生 / 2-3人家庭支持
新城市係迫架喇
weekend 落街食個lunch 去到3點都仲要排隊
要換樓就唔支持沙田圍 方便屌打一切
同埋沙中好運向內園都唔係真係咁嘈
屌你老母你隻腳跛既?咁撚樣都唔近?
初代納米樓
花園城去馬鐵
分分鐘近過你希爾頓行去沙田站
路過睇到覺得好正
大單位個邊都叫有條河景
睇你介唔介意乜都要行返出大圍
話近唔近
話遠又唔遠
唔止有條啦, 中高層過左酒店之後,完全無野擋。不過向南既就係其中一間細房,大房D 座向反而無咁正
你呢個budget同條件,欣廷軒真係最佳選擇,不過無乜盤
我唔中意佢成個廳都係玻璃,但出面唔係靚景,搞到傢俬都難擺過人,而且皇御居以舊樓黎講管理處好貴下
沙田圍都好多人買返
係無市中心咁屌打 但勝在平少少 預算唔多夠就考慮
交通無想像中咁唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞