【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
想問下 點解銀禧花園咁貴 ?成40年樓,同埋mtr出面條路會唔會塞車? 夜晚有冇跑車響喉L !?
淨係講交通已經跌唔落

有馬鐵

出九龍東 搭89x 89c上轉大佬山已經到

出九龍西 搭28la上獅子山已經到

加埋生活配套齊

仲有校網好

除非全市冧

否則睇唔到有咩空間會跌
其實又咁講 有邊個盤可以擔保3年後包升

相信巴打睇得市中心同第一城 證明沙田有吸引巴打嘅特別之處

同埋如果買返嚟自住都唔開心 買樓為咗咩呢
每個月都都幾十單成交 真係一車車咁入
響喉L一定有, 無得走,出面條路有時都會塞。

點解咁貴...其實好平,你睇佢尺價係極低水,原來係舊/外牆漏水/多狗,但近鐵,又叫大間D,仲可以任你點裝修都得,去放狗又近,係生活需要就難搞D,除左大家樂就得美心,個街市係廢既,真係入手要考慮清楚,同埋個價一D都唔硬,個市一差佢跌得極快
豐景係咪本身夠車位? 如果自己有車都唔錯
想放左第一城換樓 唔知要等幾耐先有人接
觀塘感覺上好迫 就連去海濱hea都係
我之前成日去沙田海濱跑步

搬左入黎觀塘之後

完全提唔起勁
正常價實放到
無計 成大片工業區未轉型 好難做到沙田咁
自己睇一定覺得自己間屋豪裝 想放個好價
自問潔癖間屋極整潔
廚廁裝大裝修一年 換左食水喉一年(需搭棚整 好大工程)
單位正常嘅話 叫價唔好太離地就得 第一城好多人睇
巴 你又係沙田搬去觀塘?
銀禧唯一好處係有鐵 無其他

要等工業區轉型都有排
爽yy
以前返工返過觀塘 我領教過

觀塘果種迫同沙田真係無得比 就算有自由行都係
其實係咪平行時空緊
第一城成交量咁大,除非你叫價太進取,唔係要放完全無難度
咁無問題啦 拎近期成交價去開都得
咩呎數? 我覺得林鄭放寬左按揭上限之後細單位難放左好多
我識人係第一城放盤都放左好耐
佢四年前大爆全裝 最後用市價賣走左
雖然數面有賺啲啲 但實際就蝕左個裝修費
你有裝修都好啲 我諗而家殘爛果啲細盤唔大劈應該走唔到
要交通方便得來又可以靜D, 第一城真係無得輸既
市中心就好方便, 但人真係好多, 鐘意熱鬧既人會岩D
細3房 老實我睇成交唔覺交投好熱烈
當年我買樓時講緊今晚睇樓 聽日約埋AA上樓 人地已經唔肯開門 因為同第二枱客deal左
比起我N年前買樓差得遠
唔好抱住賣埋裝修既心態
因為裝修太睇人, 當然你可以等D 想慳裝修錢既買家既
幾年前好旺 係連啲低質盤唔劈價都好多人買
你細三房都好啲 最小都有四百中呎 一家三口加工人都住到
第一城又有幼兒配套 都吸引到小家庭有細路果啲客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞