【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
識好多人住開,大個都買返沙田再生小朋友。

我諗係沙田個空間感好
其實我都無咩要求 只係想方便同真係有種小社區嘅感覺 西營盆買唔起 自己幾睇好大圍 有沙中直到金鐘好吸引 又有啲local街市同嘢食 遲下又有圍方

買樓主要出發點都係自住或者租出去 而家未夠30歲無家庭 但都想有兩房 會覺得如果要放租的話 一個家庭真係最少點都要有兩間房 但筆直真係最多500幾萬

巴打有冇啲咩經驗可以分享指教下
筆直500萬係指拎得出,定指樓價500萬?
收到 好詳盡 唔該清
其實係 金獅個價真係好吸引 但真係唔想係嗰邊 好似好偏遠咁

其實諗緊金禧會唔會有機會壓到500頭 再多就過唔到壓測
樓價500萬
如果Budget 8m,兩個人住冇小朋友,想要兩房,巴打們沙田區有冇咩推介想樓底高啲,空間大啲就最好
金獅唔好諗啦 我外區都聽過好多人話漏水
馬鞍山啦
欣廷軒
欣廷
樓底唔係勁高,但都above average,空間大就見仁見智,兩邊廳41x呎,都幾好擺嘢,兩個人住都算夠。
欣庭軒
城門河中段冇問題
係咪會成日揸車?唔揸車接受到得2架小巴出入?
沙廣3房,則四正,近鐵
而家平左,我覺得係550內
不過都要睇地區
沙田既話,600內
500頭?
沙田真係堅好住,搬左過海我都好掛住

又有城門河靚景
依個真,另外偉華唔知咩事仲未大維修,希爾頓同沙中就差唔多
我自己都住緊沙田市中心,全室內去火車站直係好正 但係會縱壞曬,依家搵屋搬都想搵鐵路上蓋
沙田難得風景靚,空氣好又交通方便!
另一個類似既地方係屯門,
但係屯門交通麻麻
如果大圍嘅話依個budget 都係金獅金禧(質素差啲嘅單位) 市中心就沙中偉華希爾頓好運 再唔係就河畔果邊

呎數都係2百尾-3百頭 一房/兩房都有 不過如果兩房開則好多係眼鏡房五門歸心 傢俬擺位好難夾 可能要改一改啲房門廁所門先易擺啲

個人覺得最緊要都係親身去睇樓先 市中心啲屋苑近 叫agent同你一日去睇晒 當行街

放租方面其實沙田真係唔使驚 無論一房定兩房都好易放得出 大把人早年買落都係放喺度出租 果陣睇樓有啲業主殘裝都敢開高價

希望巴打早日搵到心水啦
有朋友住過
無咩配套設施
金禧去得5百頭嘅都唔係好嘢 巴打要小心衡量
欣廷軒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞