【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
所以唔係針對 係佢真係差

Btw有冇睇埋希爾頓 大家差唔多價
冇睇希爾頓 好似得274呎 427呎 475呎 ?
見你budget 500萬左右 可以考慮佢274/283呎
咁嘅質素針對絕對係正常
其實住落唔差 行去隆亨買餸同日用品都唔遠
急唔急住?如果仲有時間,可以睇多幾間作比較。
同埋依家二手市場應該靜啲,啲人去晒抽一手樓柏龍。
我之前睇就個個都要簽睇樓紙
向河景同snoopy 景唔會仲有六百萬樓下。但我想問,河景貴都易理解,因為向東南,但snoopy 景係向西南,但點解都咁搶手?
河景係咪值咁高成本, 建議望完之後再決定, 特別係夜晚

假設你平日收工都天黑, 河景又未必日日睇到, 但要俾多幾十萬, 要諗清楚值唔值
如果個河景係房望出去, 個窗又鬼咁細, 窗台又鬼咁高, 再講河畔望出去個河景係向西有西斜問題. 不如唔好要啦

好運 沙中望河就向東又唔同講法 不過都係細窗大窗台多, 望河中低層 = 望十字路口, 唔係高層又係不如唔好要
無睇一輪 原來已經升到咁

會唔會係因為Snoopy 開揚啲?如果唔係河景就得返內園樓景揀
好快有答案

星海提岸大家點睇
你睇完三個屋苑覺得點?
Share 下呀
850萬樓下大圍/沙田 3房有咩推介?

暫時考慮緊恆峰
可以睇下帝堡城、碧濤、銀禧
濱景?
https://youtu.be/0IZAzwQfmQM
有冇人睇過諗sir個比較
沙田街市勁多老鼠,所以覺得好運衛生環境麻麻
兩房間三房?
呢三個屋苑,加埋蔚景同希爾頓我都睇過

要排好運真係最差,偏暗同污糟,而且冇商場平層出入口,向東北就直頭望住對面公屋阿伯
上網做過資料搜集,好似連法團同管理都麻麻地

蔚景同希爾頓向東南,見到沙田公園同河景啲景觀都唔差,不過一個新鴻基一個華懋,個人覺得新鴻基會好少少

偉華中心最近火車站,不過兩邊景都爭啲,而且最重要係未做大維修

沙田中心的確比較好,大部份單位都係向西南東南,就算最平內園景都唔算侷促

幾個屋苑可能同期落成,共通點都係五門歸心局,揀啲本身改咗間隔嘅好少少
想問個問題, 基本上沙田細盤好多係五門歸心, 若果改廁所門口, 買家居保的話有無阻礙? 將來有咩事, 會唔會用改左間隔為理由拒絕賠錢?

感謝🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞