【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
要方便就一定嘈
會唔會有味?
花園城唔近鐵
最後買咗邊?
我住一期,行行人隧道,上返來,過馬路就係沙田圍站

都係幾分鐘,仲有大把巴士,我就覺得ok
點睇雲疊花園 除左有個白卡個物管經理之外
我個人覺得幾好 配套好成熟

初初搬嚟果陣諗住都係靠鐵路出入但巴士線比我想像中完善 尤其280x出入尖沙咀都好方便 89去觀塘都快 269D入元朗天水圍直頭一離開市中心就係城隧+大欖

係過海線弱啲得170全日有同埋淨係去到銅鑼灣 要靠沙中綫過海段補返

買嘢食嘢方面就連鎖店多 始終每個屋苑基座都係商場 如果要食啲小店就要去瀝源/禾輋/河畔/大圍

但買嘢基本上新城市都差唔多滿足晒基本需要 有齊一田 city super 百佳 大生

校網方面我無小朋友 評論唔到

雖然市中心樓齡偏大 但係方便真係無得呃人 上車盤好難買到完美 係樓齡同方便之間我揀左方便 始終早一分鐘返到屋企就係早咗

當初都睇過濕地公園 樓新環境幾靚 但日日都要搭成個鐘車出入(來回兩個鐘)真係頂唔順 社畜朝九晚六未計OT已經無咗11個鐘

不過巴打你有咩要求 利申非agent
加多少少買天比高是常識吧
果邊純住宅區 但唔算知名屋苑 成交無咁活躍

翠麗如果近路軌都有啲嘈 可能要避一避
兩個人住都唔可能keep兩房 果陣睇樓好多都打通做大一房/拆左一間房先做到基本住宅佈局 諗唔到當年點住一家三口
大圍基本上無乜上車盤可以搵到(除左金獅) 連金禧都上到500尾 好多單位都大呎數 lump sum 唔係上車價
咁事實細單位 個總價先平
行返過河畔好近姐
無咁多食肆 靜啲 少啲甲由
市好市壞 永遠最多人買嘅都係上車盤
河畔差唔多座座樓下都有食肆 衛生無咁好
第一城六百幾尺可以去到咩價位?
欣廷軒當地鐵上蓋,其實算低
2人自住.大同新,不是投資
新得8號同御龍山,但1000萬買唔到大,要搵沙田要放棄買大或者要舊了,舊既富豪花園之類,可以近千尺
出奇在成個沙田嘅樓咁舊
但個區感覺唔老
班住客冇要求咪咁
有冇人住過穗禾旁邊既豐景, 見幾平又連車位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞