【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
無咩好講, 腳程一向見人見志, 又要地鐵站上蓋但又無錢~
買樓一向睇餸食飯
祝好運中心業主扔垃圾果陣 袋袋平安
想問下有冇人住過愉田苑

本身想要第一城 但都係覺得細
兩房價錢唔差太多 好似居屋空間大啲好住啲
意思係,屯馬線可以連結曬
紅色線,綠色線,東涌線,東鐵線
遲d 仲有沙中線,北環線
咁都唔明,好難再解釋你知
你果一句「屯馬,做港鐵主線」要人點理解到依個意思?
你最尾買左邊個屋苑
臨時演員都係演員
出30個 一人幾百加個飯盒
你後尾買左邊個屋苑?
講緊幾多年先起好?
中州好似好快搞掂
呢啲盤全部細單位咁,細過500呎真係只可以一人獨居
離地咗d
上車盤邊度有500呎,如果你係講實用的話
火炭三寶
金獅,垃圾之中的垃圾,窗台床...
河畔,細單位
花園城,死氣沉沉咁
翠華,河畔,花園城
冇錢係住呢啲
第一城,兩人住327嗰則其實還可以
你預愉田租/轉手都會難過第一城,仲要唔係難少少,除非真係諗住自住一世
沙田真係冇,你啱
如果偉華做埋大維修,再加埋沙中線通左車,價錢唔知會唔會升一浸。的確向公路嗰邊因為西斜同嘈係平啲,向正街又要六百萬樓下既真係得返D室同G室兩隻則。

我排就 沙中 偉華 希爾頓 好運
帝堡城點睇?
依家先入城規會去批 仲未計有發展商收購業權(火炭得屈臣氏中心係誠哥自己 可以即時改建) 快極都10年8年
上車盤嚟啫 一步一步換上去啦
搬咗出港島,完咗死約我要搬番沙田 我愛沙田
兩個盤做左大維修 大堂都整得幾靚仔

沙中就多啲細單位 河景街景都有同埋放盤量多啲 位置上近鐵少少(2-3分鐘內) 近禾輋瀝源 去屋邨商場買嘢食嘢都多啲選擇

希爾頓啲細單位量少啲 有山景街景同少量河景(量極少) 近車公廟同大圍 5-10分鐘都行到過去

開則上沙中就一房呂字廳 眼鏡房都有 窗台唔大 採光要睇下望咩景啦 希爾頓就得一房呂字廳同埋大窗台 採光相對好啲

不過依家買樓買實呎 窗台係唔計呎 感覺上大窗台好似著數啲

如果鐘意搭巴士返屋企 沙中基本上都係要兜上返商場先返到屋企 因為沙中四面都係馬路 成個島仔咁

而希爾頓地下入口可以唔使過馬路都行到去新城市同埋樓下都有個站

兩個比較就沙中睇高半線 因為放盤量多啲 容易搵盤 多啲比較

希爾頓啲細單位 四正啲嘅盤已經要搶 我買果陣有個四正盤啱啱完約兩日都已經賣咗 之後有另一間靚裝盤又係一日就賣咗 睇都無得睇

但自己就鐘意希爾頓多啲 因為可以商場直上屋企同埋樓下人流無沙中咁多人

利申: 個人意見 用上車細單位做比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞