【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
買嘅時候 你俾錢嗰陣一定冇問題,要佢賠錢嘅時候就任何嘢都係拒絕你嘅理由
大家點睇銀禧?
睇中佢離火炭站唔遠 又做咗大維修 附近有三間超市
望馬場向東南都係七百頭
樓齡同希爾頓差唔多
係差在門口個兩節樓梯
可惜想要沙田既方便就要犧牲樓齡,沙市樓全部霉爛臭,亦多公屋
其實所有沙田既新樓同半新樓(新9肚,禦龍山,名城,溱8,柏莊)都係要搭程車出沙田.....
火炭幾好喎,而家沙中綫勁快出到港島區!
沙田市中心真係無新樓,而家沙田區/馬鞍山啲樓確係舊,低層單位特別臭你講個啲新樓全部都好貴,溱8好似仲貴過太古城!御龍山/迎海聽講管理費貴到癲!買樓之前要問問管理費!
記得幾年前迎海管理費己經3.x一呎!
樓齡 鑽石廳
晴碧屬於房協夾屋計劃其中一個
單位都幾大
內籠睇落就殘少少, 有會所
去到中高層以上先有啲景睇
Push
280x轉西隧巴真心屈,又快又唔塞
少放盤
偉華樓底係咪高過其他?
睇過樓 唔覺
而家淨低啲貨尾標價標到好貴
佢係近站既 不過就細站同大陸發展商 香港好似無上市
btw 我無研究佢啲折扣同回佣 唔知實質買入平到幾多
有得揀既盡量唔好啦,舊,大維修做得唔好,好多人話外牆滲水,來去水都好似有水質問題
睇過樓 覺得樓底高過好運

偉華樓底係高少少

一出青沙就係西隧 分分鐘快過搭鐵
窮撚恩物

【Now財經台】火炭居屋穗禾苑於1980年落成,獨特的風車型設計加上長走廊,以及「三」為一體的組合,建築美觀實用外,亦能配合生活所需。

https://finance.now.com/news/post.php?id=731087&isapp=1
穗禾苑當年攞獎 個則師係起過怡和大廈

同依家新居屋啲預制件設計無得比
火炭唔錯呀,前嗰排睇穗禾苑個價夠貼地又實用
好似有280x巴士過海,仲要總站嚟實有得坐81K代步去沙田,另外好似有小巴去第一城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞