【沙田上車盤】點睇

1001 回覆
14 Like 57 Dislike
偉華其實眼鏡房開則吸引到唔少人 但未做大維修真係弱咗啲

依家維修造價只會越來越貴=業主夾嘅錢就越嚟越多

或者個維修工程做少左嘢(eg: 外牆全執變patch repair、大堂唔做裝修翻新) 因為依類工程唔係必須 但又見光

你去沙中 希爾頓 好運個大堂都好唔同就知分別

至於沙中線通車會唔會升 我個人覺得就咁多個屋苑都一齊升 畢竟沙中線連市中心最弱嘅過海都彌補埋
其實點解河畔區 春暉特別貴
就係因為新鴻基隻字?
有咩地方有
交通冇咁方便,要搭多程車落第一城,不過呎價比較平,有三房大單位。
我有個朋友上車就喺河畔花園,之後換樓換咗去欣廷軒,再換嘅話沙田區應該1000萬選擇點揀 ?
買居屋咪得 同一個budget 居屋起碼大一百呎
一千萬最盡沙田兩房可能得番御龍山低層/新城市廣場第三期,再唔洗遠d入馬鞍山,d樓新d
但買居屋就難放售咁
帝堡城?
遠啲玖龍山點睇?
其實我覺得欣廷軒同帝堡城差不多價位咁濟,兩房既話,佢朋友揀得欣廷軒,應該就係放棄左帝堡城(住大d但遠鐵唔方便)
玖龍山我覺得真係太偏遠,除非你渣開車又願意比5000月租,否則只靠shuttle出大圍,要駁多程車囉,一千萬內買到6xx大兩房,但好似都係開廚😥,個人覺得都係唔方便,我寧願揀馬鞍山
帝堡城痴住條廢老邨,搞唔掂
除左佢想兩房換3房但budget 1000萬,咁買帝堡城7xx細大房就得,要取捨左唔近鐵無咁方便
間隔差到一個點,高水左
嘉X 苑都叫有個顯徑站,行落去應該~5分鐘; 美林果邊真係無一程車搞唔掂。
奇則
橫廳個隻間隔幾好,414尺仲做到梗廚,客飯廳分明
屌你金獅都叫鐵路盤,咁附近既富嘉同海福直頭鐵路上蓋啦
海福清一色長方形,你係咪記錯
富嘉/翠景會唔會好D
好似有個叫愉景、新翠隔離,遲啲柏傲farm 有條橋過去車公廟果邊,不過行過去無瓦遮頭。

富嘉樓下好旺…同住東區北角無乜分別…交通買野係無得輸,不過唔係平。
照佢咁講 火炭山上果堆全部鐡路盤
如果講大維修,大堂最靚反而係希爾頓,最差係好運。外牆反而三間都差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞