女朋友介意ex一事

1001 回覆
18 Like 746 Dislike
你咁精簡樓主唔明㗎屌
佢腦部殘障㗎
我敢肯定 10個女仔9個都會介意 唔介意個個只係因為佢唔係真係在乎你,你都識講你ex同你經歷過好多野 你女朋友點會唔介意佢嘅存在?

我唔知你幾大 有幾多拍拖經驗 但現實好多人都係會經歷呢樣野 就係ex散左 同一個圈子嘅朋友要點相處 其實我身邊好多朋友都係散左就唔會再出黎見面 even係同一圈子朋友約食飯 都會特登分開兩次食飯,呢個係好普遍嘅現象
咁你又上嚟問?
如果啲人屌你女友唔啱,又唔算跟風向喇
唔係ex重要,如果係我其他兄弟,我更加唔可以讓步
啲人講嘢唔啱你聽就話人冇point跟風向 笑咗
好愛女朋友但不能沒有ex
你價值觀冇對與錯,只係每個人有自己底線。
你底線係想同ex做朋友,你女朋友底線係唔想男朋友同ex有來往
所以一定要有人讓步,你唔讓步你女朋友繼續唔開心 = 可能都係分手

結論: 你呢一刻’讓步’話你唔再單對單搵ex但文字睇你你心入面都覺得佢唔就你,所以你應該搵個接受到你同ex做朋友既女朋友

同埋點解咁多人屌你係因為ex真係一樣好尷尬既關係,普遍人拍拖都盡量避諱而你仲踩隻腳落去
做人要有啲原則,呢啲底線點可以因為現任讓步

不過你上個post都話唔讓,你呢種人講過唔使當真
係你心態問題囉頭先你仲話自己女朋友唔係好人,咁都講得出口
唔係
巴打你冇錯,你價值觀好正確
個問題出喺你女朋友到
佢眼光太差

你問點解你接受到佢接受唔到=你害佢
呢個結論可能跳得太快,但亦不遠矣
因為接唔接受到係忍耐度嘅問題
本來就冇對錯之分
但你講嘅所有嘢都係責怪緊你女朋友接受唔到
覺得佢要接受到先叫尊重你個人
話佢接受唔到就係錯、係死港女情緒勒索你
逼佢接受一啲佢唔想接受嘅嘢
咁算唔算害佢?

舉個例子
我女朋友因為童年陰影接受唔到口交
本來就冇對錯之分
接受唔到咪唔含囉
但我覺得男女朋友口交好正常好普遍
我又好鍾意有人幫我含
所以我就同佢講我乜都就晒你啦出街又我埋單送你返屋企鬧交氹返你乜都做齊
叫你幫我含下都唔得?
再每次扑嘢都拎條J隊去佢咀度叫佢含下
甚至出post鬧爆佢
咁算唔算增加佢心理壓力逼佢因愛就範?
算唔算害緊佢?

另外,你講到自己為佢犧牲好多
連hi bye friend都可以絕交
只係想保留一個朋友作為你嘅原則底線
但既然佢過咗你條底線
你都依然會愛佢會同佢過下半世
咁你set條底線係要嚟做乜
過咗你條底線嘅後果係咩?
你會打佢?
既然唔會打佢、唔會分手、唔會唔愛
咁佢叫你唔好再搵ex有乜問題?

如果你真係想同女朋友周旋呢個互相矛盾嘅底線問題
你咪試下同佢交換條件囉
用呢條底線換佢一條底線
例如你接受唔到佢成日發脾氣
咪同佢講你發一次脾氣我可以同ex打一晚機
如果佢唔發你就唔會同ex打
咁佢唔發脾氣你又開心
發你脾氣又更加開心
Win win雙贏
你腦殘?
依家講緊ex
你又講其他兄弟
你女朋友無叫你唔同兄弟聯絡
又假設 你鳩夠未
開始分唔到個ex同你班兄弟有乜關係
定ex真係男人黎
如果你女朋友係叫你斷你其他兄弟唔會有人屌
咁基本嘅尊重要一齊年半先做到
唔講以為你同ex係生死之交 你係咪不能沒有佢

咁你同女朋友和好未
你依番話都可以係同我女朋友講

你價值觀冇對與錯,只係每個人有自己底線。
你底線係唔想女朋友同ex有來往,你男朋友底線係想同ex繼續做朋友
所以一定要有人讓步,你唔讓步你男朋友繼續唔開心 = 可能都係分手
政社嘢就話有風向吹啫
感情人際嘢不嬲都係一面倒屌鳩嗰啲on9仔/仆街/點極唔明仲要自我感覺良好周圍駁嘅撚樣
上一個po爆撚咗 留唔到言
你條傻鳩柒頭仲夠開多次po搏屌
食屎啦 你哋對狗男女
睇到個ex咗重要 快撚啲同佢復合 放生你女朋友啦
仲要打咁撚大篇嘢數臭你女朋友帶風向
屌極都唔撚化
咪撚出嚟害人啦 真係戥你女朋友可憐
屌你老母
佢都唔係想聽呢啲,
你要屌佢現任唔成熟,大小姐脾氣,
佢ex就幾識大體,明知自己前度有女朋友都唔介意,繼續私下聯絡,
先滿足到佢開po嘅目的架
因為你明顯膠唔交膠個心都係去晒個ex度呀醒
咁你拾得分未
所以咪全世界叫你分手囉
你條撚屌又係到話女朋友唔係好人
咪則係一樣重要囉
叫左你分手啦 分未?
又係你條on9
又出多次post畀人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞