貓糧資料庫(16)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
有絲打收咗了謝謝
現成生肉糧,大家推介邊隻?
我啱啱買咗,乜都試吓
@Samssss

想要啲畀兩隻嘢試下
我隻野orijen雞肉全貓糧好似食厭左
轉邊隻糧比佢會差唔多
明明開頭追住食,未食夠1/3包(5.4kg)就開始厭,定唔知係因為依家天氣熱所以無咩胃口
隻貓4個幾月大 換緊牙好似無咩精神 第一次連蒸雞都唔食

琴日見佢原來換緊犬齒 左邊新舊犬齒痴埋一齊

今日見佢係咁fing頭 個口又chew左幾下咁 打開佢個口發現隻乳齒唔見左 唔知係咪吞左
我2隻貓都好鐘意!我主要餵汪喵,一星期一次好味小姐,次次都衝同埋食哂。汪喵近排都開始攤開食
大家有冇成份好、味道唔太濃(餵開味道偏淡嘅汪喵同thrive,怕餵太濃味嘅佢地會唔再食呢2隻)、唔係魚底嘅罐?睇暈哂成個excel都搵唔岩心水 除左旺喵同thrive之外,其他唔係有鹽就係有飯又有紅色成份,見份excel都好耐冇update,而家又出左咁多新罐,所以想問下大家!唔該哂!
我餵開汪喵, thrive, Instinct 同wellness core
pate
成份都唔錯 靚便可以試下
你會唔會知instinct同wellness code pate味道係偏淡定濃?
Wellness core 有膠
暫時餵開幼貓罐: Canagan, Thrive, 怪獸, 汪喵
貓鍾意食情況: Canagan > Thrive = 汪喵 >怪獸

諗緊買埋instinct同lily kitchen, 仲有無邊隻幼貓罐推薦
我隻貓麻麻地汪喵 要餵先肯食
好味小姐就一開罐就上嚟食 好味小姐一打開就係肉粒同肉汁 係吸引好多嘅
lily kitchen有卡拉膠,灰分2.2%
唔好買
呢排睇緊幫屋企9歲以上嘅貓轉罐頭
仲要諗埋我隻狗食唔食得
隻狗淨係食隻貓啲口水尾
餵thrive 嘅巴絲, 大家一日餵幾多罐?
一罐兩日我隻貓好細食,一餐俾1/3罐都要分兩次食 食幾啖就走左
我仔最愛,thrive 嗅下就走開。。。
Lily’s kitchen嘅乾糧有除害劑同藥性
對呢個牌子無哂好感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞