貓糧資料庫(16)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
細個肯食 後尾就不屌了
朋友個隻都係
可能適口性麻麻
其他牌子都keep到
我覺得佢應該係仲適應緊換新環境姐

唔食RC乾糧係好事 咪當同佢換濕糧
之前比隻貓食乾糧,雖然有刷牙都好撚多牙石好撚黃,有時仲牙肉紅

之後轉咗食生肉同凍乾,牙都唔使點刷

不過要返工你地係點餵

朝早7點出門 要6,7點先返到屋企
買部自動出糧機
如果唔係幼貓又絕晒育,我都係一日餵三餐
岀門口一餐 返嚟一餐 瞓前一餐
屋企唔擺長糧
大嗰隻無食乾糧好耐,宜家食生肉同凍乾
細嗰隻一返嚟就無餵過乾,又死都唔肯食生肉同凍乾,淨係食罐頭
唔食乾糧兩隻野都肥屍大隻

Btw食罐頭嗰隻啲牙黃勁撚多所以要刷得密過另一隻
講開刷牙 我買哂牙刷個d
但兩隻貓都唔肯刷
之前用類似紗布既手指套刷
接受度ok 不過感覺效果麻麻地
兩三個月大幼貓 大家會餵邊隻乾糧
濕糧 打算餵汪喵
兩隻貓一歲後轉咗食orijen無穀紅肉乾糧
唔知係咪太油,其中一隻有黑下爬,睇醫生、轉糧兜都唔斷尾
去買所謂神仙水嚟用仲嚴重咗
決定轉貓糧,請問有冇邊隻冇咁油嘅推介?
要無穀,另一隻黃貓,唔想佢再肥
我之前餵wellness core
想問下CELTIC COLLECTION主食罐好唔好

另外貓貓食慣咗罐唔肯食乾糧點算好
生肉係買現成定係自制?想睇下邊隻牌子生肉糧好啲
我睇緊orijen全雞,但諗緊wellness core定orijen好,佢哋大啲成貓就比trilogy佢哋食

領養嗰到 比緊rc同k9凍乾貓咪食
隻貓牙齒少少黃黃地
已經隔日刷牙 可以點做似有牙石
想試下食heromama,
有冇人有興一齊夾單?

1個月大既貓有冇推介食邊款濕糧?
同埋我見好多都有分大罐同細罐
如果大罐食唔哂擺雪櫃可以擺幾耐?
拎返出黎係應該叮返熱佢再攤凍定點?
唔該哂
食罐(主食罐)係好事
唔食乾糧咪唔好餵乾糧
仲有冇?
貓咁細
買細罐好d 因為細罐都未必食得曬
我會裝落玻璃密實盒放雪櫃
翻熱就蒸熱少少佢
tg: cutecutebao
樓主賣哂比我啦 食都食左一半 唔洗再留tg la
我哋都要兩條友捉住先刷到的

我之前都用360度嗰隻,好似刷得唔夠乾淨咁
之後買隻啲毛密集度高嘅牙刷 乾淨好撚多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞