貓糧資料庫(16)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
唔洗客氣 希望佢軟便問題快啲有改善
我屋企有齊怪獸同汪喵
可以讓一包俾你試 有興趣可以留tg
請問大家邊度買thrive罐罐最抵而又有得混味?
請問大家邊度買thrive罐罐最抵而又有得混味?
I mean 24罐咁訂而又有得混味
meowline
感激
有冇貓食stella chewy 凍乾?我隻一食就軟屎,食少少都軟。

罐或蒸雞就好靚屎
我個隻stella/蒸雞靚屎 罐頭就軟便
以為關三文魚凍乾事,但食三文魚罐又冇野
stella 我個隻淨係食過鴨 兔 火雞

佢有無食過其味/牌子ge凍乾?

鴨係低敏肉類 試左鴨先?
未食過其他

好喎,試下鴨 或 其他牌先
想問下凍乾加水係咪要攪到佢好似肉泥狀先得
我之前就咁加水撈 係咁二整細粒d比佢
但好似都便秘

其實屋企有兩隻貓
尋日到而家得一篤屎
搞到唔肯定係邊隻便秘
但另一隻唔鍾意食凍乾 所以我估係食凍乾果隻
仲有無其他辦法觀察?
兩隻都食得玩得
你加幾多水? 同埋佢本身飲唔飲水

我個隻一日兩篤
日頭餵4餐凍乾 比例 1g : 5ml左右

但佢仲有食乾糧 我夜晚瞓覺前會放幾十g俾佢
我淨係夜晚餵一餐凍乾
10-15g,水就加好多100ml都有
但因為d乾好浮 我又淨係撈 ,d水+碎唔會清晒

早晚就細罐 同另一隻貓share 不過佢食唔足半罐
放工返去會蒸一條雞柳 又係兩隻share
但兩隻d屎都係偏硬而家仲要疑似便秘
出門口前會放少少乾

水就唔多會主動飲
一日見到一次左右
聽講凍乾/生肉容易吸收
係會少屎
2-3日先一次
餵下排毛粉
因為3餐全凍乾關係 我怕佢唔夠水 我1:4-5架因為佢都幾鐘意飲野食入面既水

不過佢最近終於食厭左k9凍乾 有無人要收留啊屋企仲有好多貨⋯⋯⋯⋯
羨慕 我果d一係軟一係硬
啱啱買左iherb隻洋車前子粉但未搵到大概要餵幾多,同埋要加幾多水
每次食0.5g,我通常放落濕糧加半罐水
即晚有靚屎
我個d係一開頭由垃圾hills糧直接轉heromama罐
屙左一星期
跟住就靚曬
隻貓食開味精糧
最近想佢食返好啲
買左celtic connection 比佢
但佢聞完食兩粒就走
溝糧又就簡哂味精舊糧
淨比新糧又寧願絕食 成日都唔掂新糧
點部署好
有冇人有興趣夾汪喵 幻罐
可以留一留tg
有無人食fromm
K9有咩味呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞