貓糧資料庫(16)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
我個陣係醫生叫我食到佢好返 肯食其他糧就轉得 無講要食幾多日 我仲買左成4lbs 食剩個d 賣返出去
係 我仲要俾魚味

唔知轉袋鼠肉會唔會健康d

我個陣主要因為佢腸胃炎完 魚味佢又寫for呵護腸胃
我隻都係咁 又係乾食開canagan走地雞
比罐永遠食剩一半(仲要只係比1/3)
寧願餓都唔食多啲
一放返乾比佢就9衝 明明就係餓
屌 唔通係呢隻太好味上左癮
我嗰隻唔係食canagan 但同你一樣 都轉唔到罐
有冇試過比汪喵挑嘴罐? 依隻我主子俾面肯自己食
試過挑嘴罐 有款兩次比1/3都食哂 之後再比返同一款 又係食剩一半
其他味都係比面食一半再剩返比我

K9罐都香 但佢明顯唔鍾意 寧餓也不屌
有無試過乾糧加水
試過但佢狗也不屌只肯舔下好mouse既肉泥罐
但佢好明顯個樣都係食得唔開心
點解其他貓會咁中意食罐罐架
未試過就咁加水 但加係濕糧面唔食
咁樣係比佢過渡下習慣食物有水?
係啊
首先乾糧逐少加水等佢習慣食濕野
之後再慢慢溝d罐入去?
多謝你 我一陣試下!!
因為我個兩隻好鍾意食乾
罐就睇口味
因為想三餐都罐
所以佢地唔鍾意食既口味
我就加dd浸水乾落去引佢地食就會食多d
點解wellness成日斷貨
前排紫色斷完而家到橙色斷
Everclean貓砂 由上個月頭訂 訂到今日都未知幾時有貨
屋企啲砂都見曬底啦!!!
會唔會提早爛牙?
刷牙啦
我都好驚因為除左貴之外冇乜缺點啲凍乾多到我都嚇親
幼公貓兩個月大+老母約九個月大
而家喂緊汪喵幼貓罐
隻細貓剩係食兩啖就返去r老母喂奶
正唔正常係咪由佢老母幫佢斷奶就得
本身擺開長糧,諗住轉返定時定量食,但問題係依家我每日分早午晚咁比,一比佢唔會即食,會走左去,咁我應該一段時間後貓貓都唔食就收返起兜糧,定係定量咁由佢擺係到
30分鐘唔食就收
試下先,thanks
收,我會放少少,食哂再落,佢走開我就倒垃圾桶,因為放太耐會無咁香,餓佢幾餐佢就識食,我d貓依家識定時定候就肚餓

ps 如果係老貓就唔好攪佢啦
我有1隻都係咁,惡惡地叫佢個名先食一啖比下面
貓女黎,會成日飲水,所以全乾糧又好似無壞,我就由佢
食乾飲好多水都未必夠食濕唔飲水咁多水
想問下
如果一隻幼貓(約6個月)轉食凍乾的話
一個月洗費大約幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞