前男友教識咗我揾男女朋友一定要門當戶對

699 回覆
4621 Like 242 Dislike
唔關公唔公屋仔事
係家庭唔完整成長造成(好可能)
機會成本贏硬咩
輸撚哂首期都唔係少見
岩,你岩
買樓又贏硬
不要跟白痴討論
識過啲公屋妹唔係自卑就係自大
其實冇話幾錢先叫,突然叫做有啲錢就叫嫁啦幾千萬囉。
再以前同個過屋企真係有返幾億嘅女仔拍拖,佢屋企一路都隱瞞佢自己屋企係有錢。知書識禮,脾氣又好,可惜個時細,我唔識諗
連登係咁
認真你就輸了
憎人富貧嫌人貧 本性不變

成日講到有錢人係萬惡之源咁 一定對人衰 人地屋企咩教養佢屋企咩教養啊 窮人先會貪小便宜 淨係識諗縮數 小人之心 有錢人反而好多都有學識 大方識做人 講惡?窮鬼先係最惡
首先講好人好者點會住公屋,之後就話住得既都係低學歷乜乜77咁,但即刻補返句有正常人既都其實,講多幾句就話全部住得公屋都係垃圾。
情況同你有d似
但每個人有優點就有缺點
呢個出身令到佢會自卑
但亦令到佢可能精打細算、發憤圖強既優點

如果佢屋企好有錢
可能係個一事無成既敗家仔
樓主同佢男朋友仲讀緊大學
可能係大學同學呢
咁又點計
屋企有冇錢點會無分別
你有乜事最壞情況仲有屋企人support
佢有乜事隨時仲要support緊屋企人
似係你真係唔明
唔係佢自卑
咁請問住邊
算啦
連登啲價值觀係咁
你住公屋?sorry你已經係有問題
直頭唔應該係香港生存
呢種分化,仲痴線過分黃藍
真阿,睇唔透d窮撚成日要人地理解佢+用佢地既生活模式
都唔明憑乜嘢要人就佢地
另外試過有個EX好窮,好鍾意問人地住邊做咩
問佢做咩成日咁問人,佢就話「問一問就可以估到對方屋企有冇錢,知佢個水平係點阿嘛,睇下玩唔玩得埋」
(佢覺得有錢人唔肯比佢埋堆
自卑到呢
生存,生活嘅分別
可容犯錯嘅分別
條友亂咁話人垃圾
仲有面話人地價值觀有問題
你男朋友ON9姐 另一半屋企有返幾個錢
少樣野煩惱
其實係
個case再極端d
就好似d二世祖做生意話唔靠老豆咁
聽到都會得啖笑

可能樓主大學真係靠pt無靠屋企人
但屋企由細到大
帶你去旅行、比錢上興趣班、補習、大學學費
甚至係出入咩餐廳食野
其實大部分都係靠錢建立出黎既眼界同見識
唔係唔鍾意錢,唔係唔想食軟飯,但唔係個個都可以唔理人點睇
我假設個極端情況。如果你識咗個富婆肯養你,你要乜都得,但鍾意玩sm,同佢出街都要你戴住條狗鏈,你又係咪得先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞