前男友教識咗我揾男女朋友一定要門當戶對

699 回覆
4621 Like 242 Dislike
樓主話移民,就比人屌唔識諗埋條仔嘅家庭狀況
呢度大部分人同你一樣,用家庭去屌柒樓主喎,淨係識話人哋唔諗老人家移民後生活又話人哋唔重視親情
關咩事呀 人格問題 唔關住邊
咁似我表哥 又係自己買咗層納米樓 話唔想拍拖 驚啲女人分佢身家
但唔好用自己個套就當真理 唔跟就話唔孝順
連登仔成日講移民呢樣好 移民嗰樣好
根本冇考慮過其他因素
移民唔係咁簡單
文化差異 氣候變化 同家人疏遠等等
唔係有錢就可以解決到所有問題
去到邊個國家都有佢嘅缺點

唔係想講個個都一定要留喺香港養家
亦唔係想話移民一定係唔好
或代表你唔重親情唔孝順
係有啲人想咁做 都有佢哋自己嘅原因
點解人哋唔跟你嗰套就要話人唔啱
咁其實大家都冇計傾

不過樓主同男朋友唔夾都冇計
要理解一個同自己價值觀唔同嘅人都唔容易
佢哋各自有自己嘅難處 心理關口過唔到嘅話都冇辦法
我冇話人唔重視親情 你自己斷章取義
我係話我去咗外國之後俾起以前更意識到親情嘅重要
因為出國後真係好少機會見返屋企人
我冇諗住屌柒樓主 係想同樓主講有啲人嘅諗法同你唔一樣
你直接話人on9 人哋聽到係會好hurt
樓主 我唔想努力了
我都好撚憎呢啲自卑撚
人哋都未撚出聲你就攻擊左自己先
然後有意無意攻擊埋人哋
大佬欠左你咩
以前細個識呢啲朋友會因為佢哋咁講唔開心
大個咗直接剷爆呢啲賤種
直接同佢講欠左你咩 咁多抱怨咪再投胎
好得意地通常你咁講 佢又會乖乖地成隻狗咁唔再吠
所以話窮人真係好好撚
起底上一頁
你唔係同男朋友分咗手咩
笑死 攞景定贈慶
扑野既時候邊個出BOOK房錢同買套錢???
我覺得一啲啲啦 以前女朋友都係住公屋 但係都無咁嘅情況出現
呢個先係正確心態 咁既心態諗野 無論咩人都會對你保留三分敬意
你同連登仔一齊牙?
負能量到爆朋友都唔想做
你ex一定係連登仔
咁只係天才冇咗「客觀」呢件事
又或者未試過畀啲更勁嘅天才屈機啫

唔好意思啊我唔放喇
諗住用嚟警惕自己
咁就即係對你黎講結婚只係工具去換取更好嘅生活,冇「愛」
講㗎咋巴打
真係遇着嘅話你會好自卑㗎
最緊衰果下係佢全部朋友都係嗰個層次,出到嚟得你唔係嗰種感受好難明
買單嘅時候每個男仔出一張卡,一人幾千蚊,你唔係冇吖嘛?
因為兩邊根本唔同世界大家咁話
知唔知香港幾多年輕人窮一世心力去換取你一出世就有既野?
識貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞