前男友教識咗我揾男女朋友一定要門當戶對

699 回覆
4621 Like 242 Dislike
自卑情意結
結婚之後入去你個閪度住?訓街?
點解咁多負皮
時薪高
只係覺得去到呢個年紀唔可以淨係問屋企人拎錢
有能力有時間做part-time就去做
唔係每個人知道香港環境差就可以走到
例如有好多人知道自己可以用bno 去英國,但都會講走係走到,但自己根本無能力係異地工作到

可能你覺得自己有能力可以移民就可以係度踩用幾百萬買納米樓係on9啦

但有時如果你易地而處諗下有好多人讀書唔叻,家境唔好,年紀漸大,佢地真係只係諗緊點樣慳d 有個窩

如果你遇到一個好鍾意,但佢就係咁既情況,無能力或者極難移民/要照顧移唔到民既家人,到時你又會唔會覺得真係唔需要門當戶對呢?
你太睇少啲弱智父母
樓都買唔起講移民
所以佢咪就係冇講錯囉

你就係唔明佢

離地撚
我覺得洗咁多錢落去買香港樓都唔移民好on9啫
咁都俾人屌係港女
同埋邊撚個會想係香港結婚生仔
佢性格有問題姐
比起窮 更大原因係佢父母離異問題 我諗佢唔似單單係錢依方面自卑
點解唔可以租樓?移民? 得一個選擇?
又話女仔唔應該要求男人有車有樓,做死港女。到樓主真係唔介意個窮撚無樓,又話樓主無同理心,唔明白佢男朋友 女人要點做先啱
到時又話你串人無錢移民啦
呢啲人唔好話男女朋友,普通朋友都唔好做
大部分時間都係同你放負,同你倒垃圾,你又辛苦同時,佢又覺得你唔佢,最後大家都唔開心,仲影響埋自己情緒
連登仔會笑鳩我係移民撚拋棄手足
係呀, 之前個ex未係咁
同佢share開心野都可以話係串佢
最好你折墮過佢佢就開心
識個公屋仔考咗白衫狗
嗰日聽到佢同佢老婆講佢自己好有錢

佢老婆由細到大住千呎私樓身邊全部做生意ibanker
幾撚井底先覺得自己叫好有錢
排隊報名
本人窮得好有自信
咁你的確係從來都無明你前男友內心世界
對比起佢果種自卑感 其實你更差
share 開心嘢 = 串佢,睇佢唔起,令到佢更自卑
share 唔開心 = 你正一死港男/女,少少嘢都捱唔住,你已經好幸福嫁啦,再分享自己由細到大嘅慘
有撚病 你講得無錯,呢類人會係全世界最想你失敗嘅人,無論係讀書定做嘢。佢想你一直都活得比佢差去維持自己可憐嘅自尊
兩邊唔啱就盡快分啦 係我眼中兩邊都冇錯 只係唔同世界啫
成世係香港做樓奴做到60歲一定唔制㗎喎
仲要留係臭港做三等公民,有錢供樓我寧願走
講得好啱
同埋樓主都話學識左搵個門當戶對既
唔明點解d人仲要話樓主
係連登窮真係大曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞