前男友教識咗我揾男女朋友一定要門當戶對

699 回覆
4621 Like 242 Dislike
咁佢慘 人生比窮人父母拖累,咁又點? 點解唔怨自己屋企窮,令自己選擇少咗,而係走去覺得樓主唔買樓呢個諗法有問題同離拙 根本就係唔敢將情緒比父母知,發洩比樓主姐
一個反階級流動嘅社會最鍾意強調階級
就算你全家唔介意,階級社會嘅惡意對於窮閪來講都係無處不在
最緊要唔係你相唔相信竹門對竹門
最緊要成個香港仲有一大班傻閪認同呢啲落後思想

你條仔要為其他人嘅劣根性而陷入自我懷疑,證明佢都係嗰班垃圾之一

咪正正經經媾牛屎妹攞優越感囉
覺得自己自卑根本從一開始就唔應該入閘
講咁多最後咪又係見到你塊閪乜春自卑都唔記得晒做返禽獸
射完精又繼續扮普通人俾「貧窮」情緒勒索到自卑?
除咗覺得佢虛偽都唔知講咩好
窮人思維 睇果個人走唔走得出去 要有慧根
The1 係死好彩嘅一種香港生物
完全唔使擔心啲咩只係管好好享受生活就可以過完成世人
希望唔會有 The2出現
咁又真係唔同 我識人all in晒啲錢去創業
之後我話就算你輸晒都可以返老豆間公司做
所以你先咁「大膽」好似無乜點諗就all in
佢話係 呢啲就係唔同
你地就算消費一樣 都唔同 你永遠有靠山 佢無
有層full pay居屋仲要係老豆嘅都叫中上? 你畢業岀黎做嘢未
你前男朋友係好現實既人
諗過度過先講呢d說話
單親家庭既人
本身係困難mode
比返少少尊嚴你ex
無謂拎出黎bin c
你唔明嫁啦
調番轉 幾時會見女人住公屋會自卑就係俾班死毒撚縱壞曬
500實質資產

即刻分兩間都得
唔通9按果班有錢
點為之唔靠任何人 你小學時候就自己養自己?一夠18歲就自己搬岀黎住?無食過屋企住過屋企?話唔靠屋企嘅只係屋企唔夠有錢到幫你買埋樓姐
喺你角度佢自卑係唯一問題 但同樣你根本唔會明佢嘅感受 因為你一開始已經生活喺個相對好幸福嘅家庭

所以你講得好 搵返差唔多level嘅可以免卻好多煩惱
最憎d有幸福唔識珍惜既廢柴
個個都想有個好似樓豬咁既女朋友 同樓豬咁既屋企人
次次都窮酸大男人心理 又要搵條女廢過自己 但又唔思考下自己太廢 好難再廢過自己
中國人思想真係癡線架
以前我啊媽都係咁樣講
如果真係聽咗佢講,今日真係想喊啦
其實條件相差太大,成個長成背景唔同,係會互相唔理解
窮人如果原生家庭嘅限制,會更加痛苦,你試下同佢一齊住幾個月,你就會感受到
搵2萬都拍拖?唔好害人害人後代
講到個男嘅留在香港唔洗捱咁
佢性格問題
我係連登講咩關你咩事 認同就睇 唔認同就罷

你點攻擊我都對我生活零影響
窮人先更加需要移民
係香港向上爬既機會一定低過外國
其實到你上進到十皮
都仲係唔會夠人地再錢屋企鬥,買樓個d 就明

但當你搵到十皮,人地有錢都唔會點睇唔起你
因為知道你其實係叻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞