連登巴膠戰鬥民族屌老九紅蛋暨老九倒轉行電車軌專區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
啦無論舊登定依到
我一樣讚過新城一樣讚過ADL
只係你睇唔睇到
一句富豪大法好個底咩意思
大家心照啦
你想做打手?最好唔好做到我咁
餓死過唔到年尾

照你咁講 𠵱度你眼中嘅西瓜波fans 有邊個又無讚過Volvo? 咪又係差在你睇唔睇到
再者 我明白最初富豪大法好 係乜用意
但𠵱家大家又仲係唔係喺踩富豪嗰陣先用𠵱句?
讚綠蛋冷氣勁好力最後都可以加一句 富豪大法好 唔通又係踩緊富豪?
唔講原來𠵱句富豪大法好真係老鼠屎嚟

其實用富豪大法好嚟暗踩富豪來來去去咪又係得杜拜
等緊JD2522

5C 就黎全 MMc

丹記廠商預計只能用13年

用得13年嘅話依家歐三都退得七七八八

堆歐三表現都回哂塘啦
AVD1又loop 72

返到長廣,後車LZ8705追住AVD返

終於坐到AMNF
好臭

終於坐到AMNF
好臭

上斜俾四波蛋爬
終於坐到AMNF
好臭

上斜俾四波蛋爬

俾蛋爬,行車果陣應該好靜
終於坐到AMNF
好臭

上斜俾四波蛋爬

下層都幾易聽到引擎聲
不過平路都爬兩架西瓜波,上斜爬1架老闆
TR1614@249X

堆歐三表現都回哂塘啦

而家坐緊表現又真係麻麻
TR1614@249X

TX5684@284
6025@82
卡佬劈住去
富豪好在咩?冷氣無西瓜波咁凍囉

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
Trident 3要去到E500 MMC先追到B9TL個水平
但人地富豪條陣賣足十幾年
呢樣真係忍唔住笑

不過可惜係B9TL係間間公司都係摧殘咁用
同埋唔可以熱車整車呢個大問題
咁就浪費晒批車

我想問技術先進有無啲具體啲嘅例子?
因為真係有啲抽象

電子野,油溫高
呢兩樣嘢西瓜波係去到E500MMC先解決到
而油溫高間接令到副偈唔㩒用原因

同埋水箱風扇
B9歐五年代已經做到電子風扇
而同期E500仲只係行緊油壓風扇

而電子風扇比起油壓風扇,一個用5-10匹馬力就推到,油壓風扇就要用成20-30匹馬力先推到

同埋行車電腦應用
當年係得德國貨先有得玩
但車價郁下都貴人20-30%

咁計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波
亦都解釋左MMC = Major Model Change之後
西瓜波先追到富豪個水平

英格蘭隔離果個愛爾蘭都寧要鬼國產...所以英國制都唔會整都咁精美....因為二三線區都唔要....整到咁精美把撚.....

btw 咁計既話直梯都開始退....
有無車長巴打講下蛋同mmc兩種波箱general表現?

同你地鍾意點配搭

聽過好多人都鍾意MMC多過B9,原因係橙蛋比油遲緩,四個字力不從心

同埋今代仲有一個大問題,轉向仲差過上一代,有朋友仔揸土瓜灣線,佢直頭話中橙蛋真係唔好預可以急彎劈住入

其實喺呢度屌慘蛋已經屌到化撚咗
仲有不孝教主話揸B9同揸牛肺龍差唔多

我冇咁講過

係喎真係我記錯

BE唔係嘔4

乜鐵甲唔係淨係用嚟指ATE咋咩

鐵甲泛指晒ATE AVBE ATEU

有無車長巴打講下蛋同mmc兩種波箱general表現?

同你地鍾意點配搭

聽過好多人都鍾意MMC多過B9,原因係橙蛋比油遲緩,四個字力不從心

同埋今代仲有一個大問題,轉向仲差過上一代,有朋友仔揸土瓜灣線,佢直頭話中橙蛋真係唔好預可以急彎劈住入

我冇咁講過

係喎真係我記錯

BE唔係嘔4

呢幅圖個秋本POST係邊度嚟?
AVD1又loop 72

返到長廣,後車LZ8705追住AVD返

管生

我冇咁講過

係喎真係我記錯

BE唔係嘔4

呢幅圖個秋本POST係邊度嚟?

舊登
KR4210@17
終於坐到AMNF
好臭

上斜俾四波蛋爬

下層都幾易聽到引擎聲
不過平路都爬兩架西瓜波,上斜爬1架老闆

本身已經少20匹,仲要比人執過慳油tune,已經做唔到好似一哥岩岩落地表現
下星期同老婆去旅行

請教各位巴打,柴灣去機場點坐好?

1: 全程A12

2: 780去中環轉A12

3: 保鐵: 港島綫轉機場快線

晩上九點出發。

的士/uber 留返回程先坐

唔該先
雖然仲有兩架掛牌
但而家298e 坐中老闆真係機會難得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞