連登巴膠戰鬥民族屌老九紅蛋暨老九倒轉行電車軌專區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
成日話富豪大法好,但有冇諗過工程部感受

咁除左熱車整唔到同引擎室無位做嘢之外
咁富豪都算係咁

起碼唔駛MAN A95咁
整少少嘢都要抬偈先做到咁大陣象先

一望mmc同B9 我都寧願整mmc
B9其實同A95一樣 預你抬偈做
係香港唔可以咁做 要行到死先抬

傳說金公司高層去過德國俾意見 無人理?

其實係德國佬想做香港生意,點知金公司比完意見,之後又落咗唔夠3位字數訂單

咁富豪都算係咁

所以香港好多富豪行車狀態咁差,
公司上面唔想維修部hold住部車太耐,
一日未壞到行唔郁都無機會仔細執靚部車

Trident 抬偈最快三日起貨,超富最低限度起碼一個星期
富豪好在咩?冷氣無西瓜波咁凍囉

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
Trident 3要去到E500 MMC先追到B9TL個水平
但人地富豪條陣賣足十幾年
呢樣真係忍唔住笑

不過可惜係B9TL係間間公司都係摧殘咁用
同埋唔可以熱車整車呢個大問題
咁就浪費晒批車

我想問技術先進有無啲具體啲嘅例子?
因為真係有啲抽象

電子野,油溫高
呢兩樣嘢西瓜波係去到E500MMC先解決到
而油溫高間接令到副偈唔㩒用原因

同埋水箱風扇
B9歐五年代已經做到電子風扇
而同期E500仲只係行緊油壓風扇

而電子風扇比起油壓風扇,一個用5-10匹馬力就推到,油壓風扇就要用成20-30匹馬力先推到

同埋行車電腦應用
當年係得德國貨先有得玩
但車價郁下都貴人20-30%

咁計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波
亦都解釋左MMC = Major Model Change之後
西瓜波先追到富豪個水平

講起改用電風扇 其實尾水ZF B9都改左用電軚
聽過係為左慳油

咁富豪都算係咁

傳說金公司高層去過德國俾意見 無人理?

其實係德國佬想做香港生意,點知金公司比完意見,之後又落咗唔夠3位字數訂單

換左代理先講啦
有無車長巴打講下蛋同mmc兩種波箱general表現?

同你地鍾意點配搭

聽過好多人都鍾意MMC多過B9,原因係橙蛋比油遲緩,四個字力不從心

同埋今代仲有一個大問題,轉向仲差過上一代,有朋友仔揸土瓜灣線,佢直頭話中橙蛋真係唔好預可以急彎劈住入

咁富豪都算係咁

雖然話A95比上一款德國書耐用,但唔代表唔會壞,一到要整成班工程佬就

咁富豪都算係咁

雖然話A95比上一款德國耐用,但唔代表唔會壞,一到要整成班工程佬就

呢個又係對面海原罪
搞到成行為左慳皮慳時間
摧殘每一架車
係金車公司先肯同你執下整下先無咁大問題

呢個又係對面海原罪
搞到成行為左慳皮慳時間
摧殘每一架車

基本上對面所有車唔行到壞都唔會整,絕大部分dart仔唔需要一個禮拜已經由好好飛變到人見人憎

呢個又係對面海原罪
搞到成行為左慳皮慳時間
摧殘每一架車

感覺上當年啲單層Man都係行唔郁先整 搞到燒車

咁富豪都算係咁

不過之前又聽過話超豪出車率高過躉
唔知係咪因為躉一有細毛病就會留廠執,而超豪就要捱到真係行唔郁先會留廠啦

咁富豪都算係咁

雖然話A95比上一款德國書耐用,但唔代表唔會壞,一到要整成班工程佬就

同埋今代馬拉裝工真係好隨便,出牌一個月都唔夠,坐下層車尾已經可以感受到暖爐威力

咁富豪都算係咁

不過之前又聽過話超豪出車率高過躉
唔知係咪因為躉一有細毛病就會留廠執,而超豪就要捱到真係行唔郁先會留廠啦

應該咁講豬一壞就係大件事,相反躉就小事壞無大件事

同你地鍾意點配搭

聽過好多人都鍾意MMC多過B9,原因係橙蛋比油遲緩,四個字力不從心

同埋今代仲有一個大問題,轉向仲差過上一代,有朋友仔揸土瓜灣線,佢直頭話中橙蛋真係唔好預可以急彎劈住入

其實喺呢度屌慘蛋已經屌到化撚咗
仲有不孝教主話揸B9同揸牛肺龍差唔多
作為乘客部車好唔好整 who fucking care
最緊要好坐

西瓜波坐感垃撚圾
118 常客表示唔係坐到西瓜波已經好開心
上邊好多花生啊
食住睇吓戲先

側聞你都制造好多
膠talk又怨婦式咬新城

新城乃原罪

多得鄭至奸
富豪好在咩?冷氣無西瓜波咁凍囉

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
Trident 3要去到E500 MMC先追到B9TL個水平
但人地富豪條陣賣足十幾年
呢樣真係忍唔住笑

不過可惜係B9TL係間間公司都係摧殘咁用
同埋唔可以熱車整車呢個大問題
咁就浪費晒批車

我想問技術先進有無啲具體啲嘅例子?
因為真係有啲抽象

電子野,油溫高
呢兩樣嘢西瓜波係去到E500MMC先解決到
而油溫高間接令到副偈唔㩒用原因

同埋水箱風扇
B9歐五年代已經做到電子風扇
而同期E500仲只係行緊油壓風扇

而電子風扇比起油壓風扇,一個用5-10匹馬力就推到,油壓風扇就要用成20-30匹馬力先推到

同埋行車電腦應用
當年係得德國貨先有得玩
但車價郁下都貴人20-30%

咁計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波
亦都解釋左MMC = Major Model Change之後
西瓜波先追到富豪個水平

丹記廠商預計只能用13年

同你地鍾意點配搭

和富就岩中短途公車用 zf岩長途客運用

同你地鍾意點配搭

我冇咁講過
A22頭車,頂閘入機場中

咁人地預你會做COF玩耐D
但對面海城巴係N年前同政府講慳錢唔撚做COF
而政府又真係聽佢講,專利公司唔駛做
所以而家堆車玩到18, 19年真係靠廠商本身設計

比著係大陸車,玩到十年真係偷笑

唔知嶼巴新城堆青年可以行到幾耐

據聞新城堆青年已經問題多多所以先轉買e200?

喺外國坐benz citaro好鬼正, 裝工靚不在話下, 最正係有返咁上下車齡都好有力, 起步強烈推背, 上斜勁輕鬆 只係當架巴士剎車個水箱就喺度鳩叫, 類似歐三B9咁
不過香港應該無咩機會買

同你地鍾意點配搭

我冇咁講過

係喎真係我記錯

BE唔係嘔4

唔知嶼巴新城堆青年可以行到幾耐

據聞新城堆青年已經問題多多所以先轉買e200?

喺外國坐benz citaro好鬼正, 裝工靚不在話下, 最正係有返咁上下車齡都好有力, 起步強烈推背, 上斜勁輕鬆 只係當架巴士剎車個水箱就喺度鳩叫, 類似歐三B9咁
不過香港應該無咩機會買

新巴有幾部廢青擺多過行
E200用得嘅話應該劏得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞