連登巴膠戰鬥民族屌老九紅蛋暨老九倒轉行電車軌專區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
TF7621 撕走哂 d wifi貼紙同拆左wifi
KU9092@249X

假設788 一個單收6.5, 8x 收5.8, 但6.5 一個單回車仲快, 你係老闆當要2 選1 你會點揀?

咁同金車公司一樣,有車都嘔左比968先

不過我會揀3
開88x回程,回程跟788咁行,唔入灣仔北
位位收9蚊,fatfat囉

788 下繁已有 不入灣碼班次
龍運B9幾時收皮
又慢又冇冷氣又低載
仲有堆(85XX又係垃圾, 迴旋處起步)拉牛上樹咁, 雖則掟出市區仲死得人多

龍運b9 算囉, 講到唔想再講
----
有人話今日比老闆撞果部 RAII2I
好野 黎架wor

小弟想向各位巴打請教一下, 新城係唔係真係膠托班友講到咁差.
皆因小弟因為讀書已經離開香港幾年, 唔知新城依家服務質素如何.
印象中西港島線通車前新城服務都唔算差, 至少堆流水線例如1, 2A, 5B, 10都唔會成日俾人話脫班, 我重記得我個朋友話由銅鑼灣返西灣河搭2A唔搭地鐵, 因為當時2A好密.

所以想請教各住巴打
總體上, 等新城車係唔係等得耐過以前 / 西港島線通車前?
除左柴小線之外, 其他區既線係唔係脫班好嚴重?

膠托有條友係咁屌A22脫班, 但係我又覺得如果A22因為塞車致回唔切車, 藍田站都無其他車救A22, 脫班都唔係冇得解釋, 有錯請插

赤柱路線例如6, 6X, 63, 66, 260脫班頻唔頻密?

過海線又如何?

麻煩各位巴打

流水線站多燈位多,班次不穩係正常
佢地成日冇車,豬紙寫5-8分鐘
上落客耐d ,停多兩支燈,都拖卡啦
班人只見等車耐,不見拖卡

A22 沿線都係塞車熱點
佐敦,土瓜灣,九龍城迴旋處,觀塘道
接近尾車時間可以一個鐘頭由機場到藍田
根本係塞車搞到脫班
A22 脫班有咩車救?
A29,E22,E22A 大家行差不多既路
唔通斬一班去救,E22 又唔使開?
斬A29P 去救囉

赤柱大時大節都塞車冇車返
路就得一條,要死一齊死
係有時要犧牲灣仔黃泥涌
保住260 維持有限度服務(掠水)
不過私牌都要塞返出黎
有生意邊個唔想做

過海線真係一d d
聯營果d 就進取好多
因為要搶生意

最重要既一點
新城是原罪
老九永遠是對的

奉勸你一句,上膠托勿認真

膠talk班中巴膠不嬲都有咁大吹咁大架啦
仲有北角嗰條撚屌
冇左條118一直吠到依家

不過班高層on9就真嘅
做到野嗰班過哂金公司
淨低嗰班垃圾淨係識縮數cut車cut時

唯一希望allin嗰套ETA可以做得好好睇睇

膠talk有條友個個post都係屌新城

唔講唔知以為新城殺左佢全家

根本港島區就惡做過九龍新界 地鐵覆蓋率高 塞車問題嚴重搞到斷曬纜 不過新記啲濕鳩野的確係抵屌

其實繁時,對面海真係好有心機做
只係非繁時等車就好似等運到

同埋個別路線無心做係事實

對面海十個煲得返唔知幾多個蓋

欠人收車唔緊要,但拎哂去救大線
一堆收緊5蚊樓下堆線就拉到15變20
咁咪樣衰囉

對面海應該學下金車公司幾年前咁
玩到1A都要收幾架車
一視同仁先係公平

假設788 一個單收6.5, 8x 收5.8, 但6.5 一個單回車仲快, 你係老闆當要2 選1 你會點揀?

long time no c 男神
龍運B9幾時收皮
又慢又冇冷氣又低載
仲有堆(85XX又係垃圾, 迴旋處起步)拉牛上樹咁, 雖則掟出市區仲死得人多

----
好野 黎架wor

85xx好似仲細尾牙過頭批mmc

小弟想向各位巴打請教一下, 新城係唔係真係膠托班友講到咁差.
皆因小弟因為讀書已經離開香港幾年, 唔知新城依家服務質素如何.
印象中西港島線通車前新城服務都唔算差, 至少堆流水線例如1, 2A, 5B, 10都唔會成日俾人話脫班, 我重記得我個朋友話由銅鑼灣返西灣河搭2A唔搭地鐵, 因為當時2A好密.

所以想請教各住巴打
總體上, 等新城車係唔係等得耐過以前 / 西港島線通車前?
除左柴小線之外, 其他區既線係唔係脫班好嚴重?

膠托有條友係咁屌A22脫班, 但係我又覺得如果A22因為塞車致回唔切車, 藍田站都無其他車救A22, 脫班都唔係冇得解釋, 有錯請插

赤柱路線例如6, 6X, 63, 66, 260脫班頻唔頻密?

過海線又如何?

麻煩各位巴打

流水線站多燈位多,班次不穩係正常
佢地成日冇車,豬紙寫5-8分鐘
上落客耐d ,停多兩支燈,都拖卡啦
班人只見等車耐,不見拖卡

A22 沿線都係塞車熱點
佐敦,土瓜灣,九龍城迴旋處,觀塘道
接近尾車時間可以一個鐘頭由機場到藍田
根本係塞車搞到脫班
A22 脫班有咩車救?
A29,E22,E22A 大家行差不多既路
唔通斬一班去救,E22 又唔使開?
斬A29P 去救囉

赤柱大時大節都塞車冇車返
路就得一條,要死一齊死
係有時要犧牲灣仔黃泥涌
保住260 維持有限度服務(掠水)
不過私牌都要塞返出黎
有生意邊個唔想做

過海線真係一d d
聯營果d 就進取好多
因為要搶生意

最重要既一點
新城是原罪
老九永遠是對的

奉勸你一句,上膠托勿認真

仲有北角嗰條撚屌

不過班高層on9就真嘅
做到野嗰班過哂金公司

根本港島區就惡做過九龍新界 地鐵覆蓋率高 塞車問題嚴重搞到斷曬纜 不過新記啲濕鳩野的確係抵屌

咁咪樣衰囉

玩到1A都要收幾架車
一視同仁先係公平

橙公司唔知點玩
黃公司做法如果收字軌/爆大鑊
搵人攝窿同救命盡量救左疏車果條先
因為本身行車時間唔夠
加埋班佬要跳飛機
再拉時間全個站頭一齊欖炒

就算掠水如260
因為成日斬6仔救命比6仔D魚屌到開花
所以都係拉時間算數
KU9092@249X

UR4729@81C
龍運B9幾時收皮
又慢又冇冷氣又低載

----
好野 黎架wor

因為要top speed?
龍運B9幾時收皮
又慢又冇冷氣又低載

----
好野 黎架wor

因為要top speed?

長途,要低轉慳油
TF7621 撕走哂 d wifi貼紙同拆左wifi

荔廠幫290換車?

仲有北角嗰條撚屌

不過班高層on9就真嘅
做到野嗰班過哂金公司

咁咪樣衰囉

玩到1A都要收幾架車
一視同仁先係公平

橙公司唔知點玩
因為本身行車時間唔夠
加埋班佬要跳飛機

就算掠水如260
所以都係拉時間算數

橙公司 都係救疏車, 某啲特定路線 同無站長係站頭睇既線多

常見 西環
113 同101 會救113 而棄101拉疏佢算

藍灣個炸 長期重災區
TB5034@238X

咁咪樣衰囉

玩到1A都要收幾架車
一視同仁先係公平

橙公司唔知點玩
因為本身行車時間唔夠
加埋班佬要跳飛機

就算掠水如260
所以都係拉時間算數

常見 西環

藍灣個炸 長期重災區

藍灣 每日4.幾開似班師傅就會搶車
118無車反就抽8x
但係好少見調轉抽
RoadShow 大結局
168R?
https://www.facebook.com/plaxtonlbuspage/photos/a.805617726142597.1073741854.459548207416219/1362835897087441/?type=3&theater

跑馬地>元朗?

其實點解N368一開始唔叫N168

係我就N168/368都摺左佢 開N130港澳開行紅隧直達美孚 再跟33A咁行 尾站荃鐵

咁咪樣衰囉

玩到1A都要收幾架車
一視同仁先係公平

橙公司唔知點玩
因為本身行車時間唔夠
加埋班佬要跳飛機

就算掠水如260
所以都係拉時間算數

常見 西環

藍灣個炸 長期重災區

藍灣 每日4.幾開似班師傅就會搶車
118無車反就抽8x
但係好少見調轉抽

唔該哂咁多位回覆我既巴打

照咁睇新城脫班又冇膠托班友講到咁嚴重, 成日老吹等交牌

KW9938@40
同一個卡佬四日第四次

依家d歐三躉表現好似真係弱哂
好多歐二躉晚年上龍翔道斜仲可以keep住3x,最勁嘅上到40km/h
但依家歐三躉得30左右
唔知係咪40或者L廠果批先係咁

L廠特別係以前掛118個堆真係行到虧哂

KU6395啱啱掛40果陣我搭過唔錯
不過都起碼成年,唔知依家點

直角廠撚識養車咩
無論乜車都虧過其他廠一大截

以前d龍躉多數都係直角廠
但臨退前都好過依家批歐三躉
尤其HU4540
教你新玩法

真係多撚謝曬喎屌你老味

點解唔直接坐E車

有d地方得A車搭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞