連登巴膠戰鬥民族屌老九紅蛋暨老九倒轉行電車軌專區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

丹記廠商預計只能用13年

咁人地預你會做COF玩耐D
但對面海城巴係N年前同政府講慳錢唔撚做COF
而政府又真係聽佢講,專利公司唔駛做
所以而家堆車玩到18, 19年真係靠廠商本身設計

比著係大陸車,玩到十年真係偷笑

唔知嶼巴新城堆青年可以行到幾耐

據聞新城堆青年已經問題多多所以先轉買e200?

喺外國坐benz citaro好鬼正, 裝工靚不在話下, 最正係有返咁上下車齡都好有力, 起步強烈推背, 上斜勁輕鬆 只係當架巴士剎車個水箱就喺度鳩叫, 類似歐三B9咁
不過香港應該無咩機會買

香港可以買平治Atego-1018中型貨車陣黎砌中型巴士

開放式車尾, 隨意上落

你有冇見過李賤平治學神大巴有開放式車尾?
膠talk又怨婦式咬新城

新城乃原罪

點解18X仲留到今時今日
去問民建聯班仆街陷家產啦

新城班死忠好快就拖埋金巴落水架喇

黃橙D濕鳩野係抵屌
但係班中巴膠鳩吹到有幾多野係真?
有車有人班佬MBTB唔過鐘拿拿臨掟出街做生意啦
今時今日有冇可能on9到特登tup哂d車同人晌站頭唔開車玩鳩班咸魚呀

我自己都住南區, 新城差係無可否認
但邊有膠talk班人講到咁撚誇張, 日日都post話自己等新城等左好耐乜乜乜

除左屌脫班之外, 班友好鍾意屌新城冇ETA
出年先有ETA係抵屌
但係有啲小學雞自編自導自演, 老屈新城聲稱因為高樓大廈多定位有困難, 所以咁遲先出ETA, 然後就反駁話依家手機定位都有9成準

亦都有老屎忽抽新城新版手機app個路線搜尋水
話說新城有一期員工刊物有一篇營運支援部一個員工既訪問, 個員工話因為新城路線繁多, 所行走的時段有很多不同的組合, 故路線搜尋系統有時會提供不合邏輯既搜尋結果
然後個老屎忽話新城咎由自取, 咁鍾意玩一條路線內有多條走線, 依家就自己玩自己
我想講, 新城新版本app新加設選擇出發時間既功能, 先會令到搜尋系統需要按出發時間提供適當走線, 外國巴士公司一早已經有咁做, 香港算做得遲
如果唔理會出發時間, 搜尋系統一次過出哂所有走線既搜尋結果, 最後咪要乘客自己睇返個別走線既時間表, 睇下咩時間先可以搭某一個走線, 咁咪唔方便lor
睇下九巴E32, 88X就會明白

總之依家新城做啲咩改良啲咩, 都好似踩中班友條尾, 然後爭住出黎抽水

喺外國坐benz citaro好鬼正, 裝工靚不在話下, 最正係有返咁上下車齡都好有力, 起步強烈推背, 上斜勁輕鬆 只係當架巴士剎車個水箱就喺度鳩叫, 類似歐三B9咁
不過香港應該無咩機會買

香港可以買平治Atego-1018中型貨車陣黎砌中型巴士

開放式車尾, 隨意上落

你有冇見過李賤平治學神大巴有開放式車尾?

無啦
講下啫, 勿認真
KR4948@
田北辰有冇邊樣掂? (除咗 9up 9ff 巴士鐵路)

AVD1又loop 72

不過香港應該無咩機會買

新巴有幾部廢青擺多過行
E200用得嘅話應該劏得

新巴嗰幾部廢青因咩事擺多過行?

裂陣車

返到長廣,後車LZ8705追住AVD返

返到長廣,後車LZ8705追住AVD返

說好的下期題呢
說好的下期題呢

唔知做乜擺街

唔知做乜擺街

唔知做乜擺街

新車都係咁?

唔知做乜擺街

夏天 水滾嘅(ry

唔知做乜擺街

夏天 水滾嘅(ry

前日搭74A見到部AVC水溫112度
照行得

唔知做乜擺街

夏天 水滾嘅(ry

前日搭74A見到部AVC水溫112度
照行得

水箱大隻d得唔得
啲都普躉快手退撚曬佢啦,又無冷氣又震過貓王,近代最垃圾車系

唔知做乜擺街

新車都係咁?

上星期坐UN牌個水箱嘈到仆街
TX9363@49X
膠talk又怨婦式咬新城

新城乃原罪

點解18X仲留到今時今日
去問民建聯班仆街陷家產啦

新城班死忠好快就拖埋金巴落水架喇

依到班打手都不遑多讓
好運啦師兄

成個post最似打手嗰個咪你囉
之前嗰句乜乜富豪未戰先輸西瓜波一仗真係經典
講到富豪天上有地下無日日比西瓜波fans逼害咁
款款車都有優劣 如果覺得佢亂up你唔認同嘅咪上嚟對鬧
日日一嚟就淨係識打手前打手後咁就收啦

富豪+老九打手
香討膠talk隻臭格

Btw點解一定係呢個組合
唔可以西瓜波+老九/富豪+橙黃
實在睇得太多

老九Dennis大法支持者
富豪好在咩?冷氣無西瓜波咁凍囉

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
Trident 3要去到E500 MMC先追到B9TL個水平
但人地富豪條陣賣足十幾年
呢樣真係忍唔住笑

不過可惜係B9TL係間間公司都係摧殘咁用
同埋唔可以熱車整車呢個大問題
咁就浪費晒批車

我想問技術先進有無啲具體啲嘅例子?
因為真係有啲抽象

電子野,油溫高
呢兩樣嘢西瓜波係去到E500MMC先解決到
而油溫高間接令到副偈唔㩒用原因

同埋水箱風扇
B9歐五年代已經做到電子風扇
而同期E500仲只係行緊油壓風扇

而電子風扇比起油壓風扇,一個用5-10匹馬力就推到,油壓風扇就要用成20-30匹馬力先推到

同埋行車電腦應用
當年係得德國貨先有得玩
但車價郁下都貴人20-30%

咁計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波
亦都解釋左MMC = Major Model Change之後
西瓜波先追到富豪個水平

用得13年嘅話依家歐三都退得七七八八
有無車長巴打講下蛋同mmc兩種波箱general表現?

同你地鍾意點配搭

聽過好多人都鍾意MMC多過B9,原因係橙蛋比油遲緩,四個字力不從心

同埋今代仲有一個大問題,轉向仲差過上一代,有朋友仔揸土瓜灣線,佢直頭話中橙蛋真係唔好預可以急彎劈住入

其實喺呢度屌慘蛋已經屌到化撚咗
仲有不孝教主話揸B9同揸牛肺龍差唔多

我冇咁講過

係喎真係我記錯

BE唔係嘔4

乜鐵甲唔係淨係用嚟指ATE咋咩
TX9363@49X

JG5696@243M
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞