連登巴膠戰鬥民族屌老九紅蛋暨老九倒轉行電車軌專區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
啲都普躉快手退撚曬佢啦,又無冷氣又震過貓王,近代最垃圾車系
次次見到5R用大豬/ENU/蛋喺度載空氣就覺得好浪費

前日撘64k,凌雲寺起步要熄冷氣先夠力上

九廠嗰堆冷氣涼撚到仆街
唔好退住

以前細個, 睇1996年年鑑話新開發既 trident有305匹馬力, 果陣對佢地上斜表現非常期待

以前細個, 睇1996年年鑑話新開發既 trident有305匹馬力, 果陣對佢地上斜表現非常期待

果個年代仲有雞鴨之流既野...
但90年既am係而家標準都仲會係好好坐既車

係衰在上落客慢
ATH @301
1A 紅雞蛋 壞冷氣擺街

小弟想向各位巴打請教一下, 新城係唔係真係膠托班友講到咁差.
皆因小弟因為讀書已經離開香港幾年, 唔知新城依家服務質素如何.
印象中西港島線通車前新城服務都唔算差, 至少堆流水線例如1, 2A, 5B, 10都唔會成日俾人話脫班, 我重記得我個朋友話由銅鑼灣返西灣河搭2A唔搭地鐵, 因為當時2A好密.

所以想請教各住巴打
總體上, 等新城車係唔係等得耐過以前 / 西港島線通車前?
除左柴小線之外, 其他區既線係唔係脫班好嚴重?

膠托有條友係咁屌A22脫班, 但係我又覺得如果A22因為塞車致回唔切車, 藍田站都無其他車救A22, 脫班都唔係冇得解釋, 有錯請插

赤柱路線例如6, 6X, 63, 66, 260脫班頻唔頻密?

過海線又如何?

麻煩各位巴打

流水線站多燈位多,班次不穩係正常
佢地成日冇車,豬紙寫5-8分鐘
上落客耐d ,停多兩支燈,都拖卡啦
班人只見等車耐,不見拖卡

A22 沿線都係塞車熱點
佐敦,土瓜灣,九龍城迴旋處,觀塘道
接近尾車時間可以一個鐘頭由機場到藍田
根本係塞車搞到脫班
A22 脫班有咩車救?
A29,E22,E22A 大家行差不多既路
唔通斬一班去救,E22 又唔使開?
斬A29P 去救囉

赤柱大時大節都塞車冇車返
路就得一條,要死一齊死
係有時要犧牲灣仔黃泥涌
保住260 維持有限度服務(掠水)
不過私牌都要塞返出黎
有生意邊個唔想做

過海線真係一d d
聯營果d 就進取好多
因為要搶生意

最重要既一點
新城是原罪
老九永遠是對的

奉勸你一句,上膠托勿認真

膠talk班中巴膠不嬲都有咁大吹咁大架啦
仲有北角嗰條撚屌
冇左條118一直吠到依家

不過班高層on9就真嘅
做到野嗰班過哂金公司
淨低嗰班垃圾淨係識縮數cut車cut時

唯一希望allin嗰套ETA可以做得好好睇睇

膠talk有條友個個post都係屌新城

唔講唔知以為新城殺左佢全家

根本港島區就惡做過九龍新界 地鐵覆蓋率高 塞車問題嚴重搞到斷曬纜 不過新記啲濕鳩野的確係抵屌

係港島市區夠集中就真
係北面一條港島線就橫跨哂中西灣仔東區嘅市區地方
唔似九龍周圍都有屋邨屋苑

南區好慘, 紅隧倒塞, 薄扶林公路冇咗

係衰在上落客慢

獅子國啲都普躉用13年咋
ASU5@212
ASU5@212

巴膠將會全面進場
ASU5@212

巴膠將會全面進場

如果有紅強班巴膠會點
74A部AVC都鳩叫埋一份
ASU5@212

巴膠將會全面進場

暫時唔多嘅

係衰在上落客慢

其實可以做到有中門
宜家仲有低地台
ASU5@212

巴膠將會全面進場

暫時唔多嘅

紅強加 小白龍 會唔會淪陷
九巴app ios版更新左

輪椅icon變左wifi icon

叫幾飛終於唔洗開gps

收藏果頁個廣告位佔左半個moon
ASU5@212

巴膠將會全面進場

暫時唔多嘅

拆左黃埔都似
74A部AVC都鳩叫埋一份

去到中大宣佈水滾
ASU5@212

巴膠將會全面進場

暫時唔多嘅

拆左黃埔都似

尾班車應該
ASU5@212

巴膠將會全面進場

暫時唔多嘅

拆左黃埔都似

尾班車應該

獲嘉
Facelift UH3463@81K
ASU5@212

巴膠將會全面進場

暫時唔多嘅

拆左黃埔都似

尾班車應該

獲嘉

ASU5@212

巴膠將會全面進場

暫時唔多嘅

拆左黃埔都似

尾班車應該

獲嘉

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞