連登巴膠戰鬥民族屌老九紅蛋暨老九倒轉行電車軌專區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我法國而家d柴小打手講乜都淨識撻句 新城是原罪出嚟, 一句都駁唔到
同幾年前九巴d打手一鳩樣, 真係風水輪流轉
啦無論舊登定依到
我一樣讚過新城一樣讚過ADL
只係你睇唔睇到
一句富豪大法好個底咩意思
大家心照啦
你想做打手?最好唔好做到我咁
餓死過唔到年尾

照你咁講 𠵱度你眼中嘅西瓜波fans 有邊個又無讚過Volvo? 咪又係差在你睇唔睇到
再者 我明白最初富豪大法好 係乜用意
但𠵱家大家又仲係唔係喺踩富豪嗰陣先用𠵱句?
讚綠蛋冷氣勁好力最後都可以加一句 富豪大法好 唔通又係踩緊富豪?
唔講原來𠵱句富豪大法好真係老鼠屎嚟
我法國而家d柴小打手講乜都淨識撻句 新城是原罪出嚟, 一句都駁唔到
同幾年前九巴d打手一鳩樣, 真係風水輪流轉

其實係咪九巴而家唔請打手班友過曬柴小ja
咁就解通曬, 做得野既高層柴過九, 淨識吠既狗九過柴
富豪好在咩?冷氣無西瓜波咁凍囉
老老實實
富豪好在佢私家車比人個形象
同埋丹記真係比較粗糙

富豪私家車用家報到
不過剛剛入左廠抬波箱
幾廿年前D中巴狗上哂水周圍打飛機
過去同佢癲埋一份呀?

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
Trident 3要去到E500 MMC先追到B9TL個水平
但人地富豪條陣賣足十幾年
呢樣真係忍唔住笑

不過可惜係B9TL係間間公司都係摧殘咁用
同埋唔可以熱車整車呢個大問題
咁就浪費晒批車
老老實實
富豪好在佢私家車比人個形象
同埋丹記真係比較粗糙

Volvo 避震

行公路就好
11/14坐豬拋到暈
呢兩條線又無塊地係平既

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
Trident 3要去到E500 MMC先追到B9TL個水平
呢樣真係忍唔住笑

咁就浪費晒批車

我想問技術先進有無啲具體啲嘅例子?
因為真係有啲抽象

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
呢樣真係忍唔住笑

咁就浪費晒批車

因為真係有啲抽象

富豪非動力擔係用緊自家擔 引擎都係用自己嘢
旅遊巴就動力擔都係用自己嘢

西瓜波 衰啲講句 英國宇通
上邊好多花生啊
食住睇吓戲先

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
呢樣真係忍唔住笑

咁就浪費晒批車

因為真係有啲抽象

明白

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
呢樣真係忍唔住笑

咁就浪費晒批車

因為真係有啲抽象

明白
但富豪大法好巴打應該唔係指𠵱幾樣?
因為E50D都仲係用緊ZF軸 康偈

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
呢樣真係忍唔住笑

咁就浪費晒批車

因為真係有啲抽象

明白
但富豪大法好巴打應該唔係指𠵱幾樣?
因為E50D都仲係用緊ZF軸 康偈

neoplan都係用zf 擔 非自家偈喎

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
呢樣真係忍唔住笑

咁就浪費晒批車

因為真係有啲抽象

電子野,油溫高
呢兩樣嘢西瓜波係去到E500MMC先解決到
而油溫高間接令到副偈唔㩒用原因

同埋水箱風扇
B9歐五年代已經做到電子風扇
而同期E500仲只係行緊油壓風扇

而電子風扇比起油壓風扇,一個用5-10匹馬力就推到,油壓風扇就要用成20-30匹馬力先推到

同埋行車電腦應用
當年係得德國貨先有得玩
但車價郁下都貴人20-30%

咁計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波
亦都解釋左MMC = Major Model Change之後
西瓜波先追到富豪個水平
成日話富豪大法好,但有冇諗過工程部感受

如果計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波

先唔計好力定唔好力先
呢樣真係忍唔住笑

咁就浪費晒批車

因為真係有啲抽象

電子野,油溫高
呢兩樣嘢西瓜波係去到E500MMC先解決到
而油溫高間接令到副偈唔㩒用原因

同埋水箱風扇
B9歐五年代已經做到電子風扇
而同期E500仲只係行緊油壓風扇

而電子風扇比起油壓風扇,一個用5-10匹馬力就推到,油壓風扇就要用成20-30匹馬力先推到

同埋行車電腦應用
當年係得德國貨先有得玩
但車價郁下都貴人20-30%

咁計技術層面
富豪的確行得快過西瓜波
亦都解釋左MMC = Major Model Change之後
西瓜波先追到富豪個水平

完全明白

咁除左熱車整唔到同引擎室無位做嘢之外
咁富豪都算係咁

起碼唔駛MAN A95咁
整少少嘢都要抬偈先做到咁大陣象先

咁富豪都算係咁

德系車維修一向災難級

咁富豪都算係咁

一望mmc同B9 我都寧願整mmc
B9其實同A95一樣 預你抬偈做
係香港唔可以咁做 要行到死先抬
明明歐五開始b9都全車用ZF擔

德系車維修一向災難級

咁一日仲係合德做代理
德系車唔算係災難級

咁富豪都算係咁

傳說金公司高層去過德國俾意見 無人理?

咁富豪都算係咁

所以香港好多富豪行車狀態咁差,
公司上面唔想維修部hold住部車太耐,
一日未壞到行唔郁都無機會仔細執靚部車
咁男人單層不論高低地台都一樣難整?
比起五十鈴/中國車嚟講
有無車長巴打講下蛋同mmc兩種波箱general表現?

同你地鍾意點配搭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞