移民英國既你住緊邊個城市?

1001 回覆
32 Like 110 Dislike
聽聞個度治安好差,黑幫地盤
Barnet 都多香港人去住, 不過係family 去, 因為都係屬於校區.
有冇揸車車先?M45, M27唔錯
到步已到9個月 ng2 ng9比人搶爛曬
而家住緊非ng2 ng9 一房apartment 好爽
治安其實到到差不多 交通都好方便
無,不過嚟緊會買
其他公司我唔知, 不過我公司大部份變曬hot seat, 無固定位. 一張豬肉枱連櫃桶都無俾你. 得隻mon 同mouse keyboard, 你自己帶laptop 番公司插. 未來我估都係頂多番2日, 屋企3日咁. 不過, 間間公司運作唔同, 要問啦.
準備搬去Canning town
有Mrics (qs) 易唔易搵到工?
London 會唔會易搵到工? 大概搵到幾錢?
london 架車唔會要黎番工用, 因為london 番工係唔會有parking space provided, 由期係city 內. 架車係只會用黎去supermarket 入貨呀, 楂去costco 掃食物呀, 楂去d 遠d 既地方玩呀咁.

架車唔係要黎幫你慳交通費, 只係幫你係買餸個陣方便d.
我都係咁諗
有冇人住 manchester外圍 d town,
揾工易唔易?
治安又點?
同事簡單一句:shit area
親身去過感覺麻麻,好似去咗印度咁
Target想Piccadilly Line+Overground交界
起碼唔入Zone1車錢平好多
咁如果有屋企人車返工呢
London應該最多QS工,
Birmingham起緊HS2, 都要好多人..
至於呢邊的Senior QS, 一般你預40K-50K/year..
有司機真梗係爽啦 , 不過, 你要留意番既係, 有幾塞車, 同入油錢要幾多, 如果入zone 1 的話, 仲要每日俾£15 入城費
£15 入城費係一日出入幾次都係比一次錢?
係, 一次錢, 一日任中出
政府想帶中/北經濟 至放一個HS2 office係Birmingham 完左單project之後仲有無咁多空缺 我係有懷疑
最慘係西、北兩邊冇地鐵直接駁埋,你哋會唔會諗住揸車?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞