移民英國既你住緊邊個城市?

1001 回覆
32 Like 110 Dislike
自己 filtered 埋做 flat 係唔係咁難
唔會揸車啦
諗緊canary wharf但好似幾貴
一係就出到zone 3 4交通費都差唔多
啲人成日聽到朋友買咗樓喺某一區話ok 就以為成個區都ok

例如香港人聽得多嘅Kingston
Kingston Vale 中産/ 家庭區
Coombe Hill 有錢人
Norbiton 中産/ 家庭區
Surbiton 開始已經唔係好掂
再落Cambridge estate 直頭變九龍寨城
唔掂
你搵次夜晚去BangBang 樓下個停車場行一轉就知
有上網認真研究過
好似性價比好高
住落係點?
火車站
好似好偏僻
咩事 果次晏晝去
有冇啲區推介下
因為宜家唔係住London所以都唔多時間可以落去周圍睇
如果係女仔/有細路其實應該避閪區既
如果一支公其實住邊都無咩問題
男人比人搞既機會係細D
Lm
感覺有啲偏僻 荒蕪

Btw,隔幾日就有新聞中東仔南亞仔拎刀桶死人
邊度似香港?,如果你講啲街景嗰啲,除咗London/Edinburgh嗰啲咁多historical sites,基本上大部分cities嘅downtown都似
有冇人住guildford個邊
係附近讀書,第日搵工可能集中搵呢邊去就成日去買奶茶食five guys,但住個方面如何?
有啲高樓大廈咁所以似
我住細city最高啲樓都係十幾廿層
不過Birmingham都真係幾多南亞人
條柒頭都on99,佢開頭去玩頭一兩年想見新野就咁講,移民耐嘅都知,多香港人先好
其實Nottingham 係咪真係噤好住 見d租不停升
識得有人為咗爭租盤,bid 價時,一口價加£100,200

好似愈梨愈唔抵住本身plan 左十月 一家三口加兩隻主子去 而家d人講到有寵物99%租唔到樓
係有好多,不過唔出聲嗰啲你唔知姐

同埋其他國家去嗰啲都係,你唔識聽分唔,對耳幫你mute咗唔係冇
真係好癲
夜晚好多奇怪人喺個停車場
又會有成班鐘意著同色棉質運動服嘅人喺度吵吵鬧鬧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞