移民英國既你住緊邊個城市?

1001 回覆
32 Like 110 Dislike
其實火車(短距離)個定位係咪唔係比人返工外坐
我黎左英國咁耐仲係搞唔清
例如放假想去其他區shopping/約左人食飯
係咪正路係坐巴士
有冇車
希望香港女仔唔好變到Sarah咁既下場

自己一個黎既絲打一定要小心
Tube 貴,火車更貴。
冇小朋友,唔駛理校網嘅一定係睇住返工地點搵樓。
你係咪住喺啲細火車站附近?
你咁問得,似係你個 local station 嘅服務太疏。
一講治安差就講到好似個個現實玩緊GTA咁 勁誇張
十幾廿萬人每日都住係呢D地方 然後相安無事
數據睇呢D地方Relatively higher risk, 係既 但唔係high risk
依家真係High risk既係烏克蘭
巴打你係退咗休喺嗰度嘆世界?
我而家唔喺london呀不過想搬入去
london外都有人係日日用rail commute
雖然無好似歐洲咁分得咁細intercity/regional/commuter rail
都係統一包入national rail
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Urban_rail_in_the_United_Kingdom
但even係咁d人應該都係返工先用?
唔會咁隨意撘
姐係好似喺香港地鐵嗰種撘法
例如london Sutton個位鐵路得火車
咁平時係咪都係用巴士多
邊個係Sarah?
好多華人俾人老笠唔見一百幾十鎊唔會去報警
一年前比個英國黑警當街擄走姦殺果個Sarah
呢排判左
我都唔記得咗…………
注意返個表唔係所有罪案
佢無計到殺人 性罪行 同埋商業罪案

你咁suggest 我無數據反駁 但唔代表你一定正確
首先無數據支持東方人真係比其他人易打劫
第二就係即使呢個係真 ethnicity都未必就係個cause
例如可以係因為location
打劫爆格係搵有錢人 係有錢人住同活動既地方落手
victim比例較高純粹只係因為東方人本身比較多人有錢
如果個數據有bias係因為有比人打都唔出聲既民族性
咁我覺得呢個真係natural selection黎
Bristol 人 😝
最好en-suite啦
想問下有冇人住Derby/ Norwich?
有小朋友,仲諗緊去邊一個地方
準備過去
見有班香港人個個星期park run
想join
個人覺得唔算貴 同其他城市差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞