移民英國既你住緊邊個城市?

1001 回覆
32 Like 110 Dislike
要睇你 exactly 住邊個位,同深水埗大埔道 vs 北河街同一道理

eg Victoria Park 一帶唔差的,但 tower hamlet/hackney 大部分地方都
同香港差唔幾 唔想咁大壓力租貴可以諗其他城市
黎咗個幾月 住落感覺幾好
依邊好似出名校網幾好 但樓價偏貴 我見到都幾多香港人係退休兩公婆/三四十歲湊住兩個細路仔放學
另外感覺上依區都幾多黑人/南亞人 但我又唔覺得特別危險 反而覺得好多元文化同埋更加少racist野
Essex出名racist
李城fans
但都希望屈福特可以護級成功
Essex Norwich Kent 成個英格蘭東南 都幾racist
有冇師兄去過Harpenden大家點睇?
一大堆同事住 essex因為有 Liverpool street/Fenchurch Street Station
鐘意住 countryside/town 可以考慮下
Scousers都要吹奏
[member] 兩房呢個價錢除左Enfield之外都可以考慮High Barnet,治安幾好,North Finchley同New Southgate聽講好似都唔錯。Finchley Central好多伊朗人,但治安還好。East Finchley都好好再近d,但係價錢就可能會貼近1500果邊。Muswell Hill 好好住,不過交通得巴士,睇你想唔想。Wood Green, Edmonton, Tottenham, Colindale問我就唔太prefer
Sorry 個Po出到黎冇hide到
喺 London 講「我返 bank 㗎」
利申 我返 bank 附近
15K,eailing 有冇機會租到兩房?

除咗貴,eailing 仲有冇啲咩唔好嘅地方
來回每程十磅
收到 岩岩已add
請教下大家
300k budget想買兩房屋,邊度好?
有小朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞