移民英國既你住緊邊個城市?

1001 回覆
32 Like 110 Dislike
係呀london好好啊
唔好講到Slough咁遠啦
Elephant and Castle, Deptford, Lambeth, Hackney, Tower Hamlets
你依幾個地方住返一年半載冇俾班痴線佬捅返幾刀當你贏
其實人越多治安越差係事實,唔洗同佢解釋禁多曬口水
😂😂😂都算幾好行,我成日去買M&Sscone好鬼好食 , 岩岩check 左, 頭三個月£12.99 幾抵可以一戰
係番london
最好London /學車啦
其他城市交通network 未必好

唔係住唔到
但一定唔方便
其他城市個city centre 都唔係大(對比香港)
有興趣係Newcastle 落腳,本身都係球迷

個到就業情況係點
貴呀,£1750細兩房
就係去其他city 玩 交通方便
易唔易租屋同搵野使?
下個月嚟
又係一睇就揀咗呢度
去過幾次睇區, 覺得好殘, 由其近underground站嗰頭
bang bang嗰頭好似去左大陸咁, D建築物無美感, 又一堆大陸人

做research時呢度都係我候選地方之一, 好慶幸無揀到呢度
翻工近bank嗰頭有冇話租邊區好
garage?
謝謝,好詳細,不過我搭車係香港都慣左睇書,唔上網都得
成個英國咁大咁多bank...........點知你講緊邊頭
有無人般尼矛夫
想問下
活力即係點?
Birmingham man 大城市 無理有差過Liverpool 喎

如果無車住Liverpool 係唔係都係住city center 好啲
Bank zone 1好貴租
如果係我可能搵返沿線其中一個站唔洗轉車
但如果你揸車返工就另計
London有個站叫bank
咁我真係誤會左佢問題. 我解讀左佢係一間銀行既"bank"
bank咁四通八達其實你住邊都唔會話太唔方便
睇下你咩筆直同驚唔驚搭車

我自己住緊係所謂閪區成年,成日周圍走都相安無事
上網D人成日講話咩咩區好危險其實好多都吹大左
最好就係自己親身去下睇下到底現實係點
終於開翻tg
CoolBeans666

係呀 地點又方便唔洗再揸車去pure gym
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞