移民英國既你住緊邊個城市?

1001 回覆
32 Like 110 Dislike
要搵錢就一定London 先
試左搞唔掂先投靠親戚
可以三邊落床
x2

但係比較舊,路窄多斜,踩單車難D
woking感覺比較城市容易適應
係咪因為有Microsoft office?#wail#pig
當然 人工高啲 整Mortgage買樓都易
咁後者好啲 Depends真係有幾遠 唔使燒錢
可能搵工唔喺Ldn呢 而家見工一半Online一半F2F
非 council house 區好貴,council house 區幾雜下
Hi

d 好區好正的
中產樓價,九龍塘質素,亦唔會有治安問題
我都係喺蘇格蘭,我覺得聽唔明果d字眼其實等於我地中文嘅文言文咁
London Soho
嘩,賤格到你
一定國際學費
我係住緊係isle of dog 近canary wharf 個邊, 租既apartment. 不過我買左屋, 都唔係買呢頭. isle of dog 太密d 樓, 密到同其他地方比較好壓迫.

我唔會recommend 人住isle of dog. 你真係要近番工的話, 買Greenwich 左邊或右邊, 又或者對落既地方. 圍住greenwich 得3個地方唔住得人, 一個係Peckham, 另一個係Grove park, 第3個係Catford. 除左呢3個地方唔洗睇之外, 圍住greenwich 5 mile 以內既都可以望下. 當然有得稍差, 有d 就稍靚. 有小朋友的話, 唔好諗zone 3 內, 搵zone 4 以外既地方, 因為好既學校, 由期係中學, 你唔會係south east london 既 zone 3 內搵到.
Bristol
單身想識下女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞