移民英國既你住緊邊個城市?

1001 回覆
32 Like 110 Dislike
下年plan 緊移民英國
考慮緊伯明𨌺
請問有無邊區比較好住同治安好啲?
我上rightmove 睇定有啲喺calshot road, B23區,等等
我見啲人話solihull 區比較好? 有個大shopping mall 方便啲

請指教

同埋新樓(semidetached) 係咪都比較貴?
住Pitcairn Island,天氣溫和。自給自足
好唔好住,易唔易搵工
香港歸英既話我都想住香港
Where in watford👀
成功水咗班傻鳩過去
租金佔人工after tax 幾多
Fort william
住過下Brixton
去到先知係黑人社區 近tube果邊都還可以 行遠d就feel到唔太安全
成日話去LONDON好快好方便
講到日日去LONDON返工都仲得咁
幾錢一程又唔提
我覺得東北既物價係真係俾南部低
Newcastle China Town有間韓國野 8,9£一個set真係抵屌
不過你要接受到成個東北真係超級大風 同埋D奇L怪天氣好似上個星期咁 陽光普照跟住落5分鐘雪再出返陽光兩三粒鐘後又落10分鐘雪
St Albans 點睇?兩大一細。
易唔易租樓?
老友無做好research 先揀區?
deptford/new cross 同 Woolwich 都麻麻
but anyway peckham high street 真係極品
嗨 woking撚揮手
呢區傳統上都係算好嘅家庭區
10000我諗zone1 2都冇乜可能除非夾租(利申未住過London)
地鐵線嘅話Northen同Victoria呢啲的確係直入centre
不過佢哋又舊又污糟又冇網絡跟住冇飛站夜晚好慢 如果係我一定唔會揀Northern 我會揀Metropolitan lor似番黨鐵咁新D光猛D乾淨D 有網絡會飛站亦都會經King cross Baker Street個邊 轉車去Oxford circus China Town都係一兩個站
我睇過校網都唔錯。唔知易唔易搵樓租。
點解連登 comment 同網上 data 成日都相反

Guildford Crime and Safety Statistics - CrimeRate.co.ukhttps://crimerate.co.uk › surrey › guildford

The overall crime rate in Guildford in 2021 was 70 crimes per 1,000 people. This compares poorly to Surrey's overall crime rate, coming in 30% higher than ..
上 rightmove 望望就一清二楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞