iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (30)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
好似9月定10月 等撚左好耐
想買pro但心大心細買11定12.9好
拎出街就11
唔拎就12.9
就到, 要換m2了
大家好, 啱啱做咗用家
買咗ac+諗住裸跑
利申:上一部ipad air 仲未壞
做咩唔等埋發怖會呀
有朋友bts quota free 比我
想整一set mouse& keyboard 比部iPad pro 當文書機咁用

有咩組合推薦?

又係Lo記?
Magic KB, 用開win , 用Logitech Master 3 用落好唔慣,唔順手!
隻mouse 可唔可以連埋部laptop 嚟用,如果係兩用唔洗次次都連,又諗得過
iPad M2 會唔會都係好熱
2018 ipad pro 係咪已經變左棄嬰?
4年仲順到仆街,咁都算?
2020 先伏
我有2020,用多3年都仲得
非m1 變哂孤兒
如果只係上堂jot notes 唔洗重度打字+屋企有laptop係咪冇必要買keyboard 諗緊買唔買combo touch好 見佢唔用keyboard可以拆幾方便咁 但又見佢好多負評 就嚟開學都未決定好
咁開學咗上堂先決定
又唔好話孤兒
ipad pro啲宣傳成日令人覺得買左之後可以做啲好pro嘅野
但我估10個有8個買左返嚟咪又係上下網睇下片
只要你唔追性能嘅其實冇話邊個功能cut咗要焗你買新
真 用緊2020 iPad Pro 11’
平時都係Netflix YouTube GoodNotes
A12Z都已經效能過剩 何況M1
如果今年11‘都用Mini led先會換
2018 iPad Pro 12.9
除咗開得多App 唔夠Ram要reload
平時都好夠用 諗唔到理由換機
個人睇法
m2 air出咗嘅結果係加價, m1板不變
iPad pro 2022系列我覺得都有機會照板煮碗
iPad 依家分4大系列其實幾好
士多買到嘅一定係嗰款型號嘅最新
iPad Pro本身就有Air墊底
Pro大可以直接加價
仲可以拉遠同Air距離
有冇人用 most float, 夠唔夠力定會搖搖下咁
用緊air4 唔係讀書個陣買
個人覺得好睇用家習慣
如果本身有手寫習慣
iPad jot note會係一流
Apple個隻keyboard (冇touch pad個隻)
已經好夠用 重點係可以打打下字
可以轉手寫 幾方便(自己用緊副廠嘢 都想轉)
YT好多學生vlogger都係咁用
而且用盡到部iPad

但真係冇呢種習慣/唔太幫到學習嘅話
Laptop確實已經夠一係就轉部MB air
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞