iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (30)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我都想知,聽日問問
不嬲可以直接walk in show學生證用edu價錢買
iPad Pro 用Logitech m720 mouse 好唔好用得過universal control?
都話而家唔可以walk in
幾時又轉返唔可以
我買過幾次都可以walk in show 學生證
Tst唔得
有冇ipad殼推介
有用Apple Pencil 但唔想買筆糟款
back to school先可以walk in
上官網check啦
到時又未必即刻有
你買到又諗m2 ipad air就出
跟住又要諗等唔等m3 ipad pro?
只係會不停等新機出
我有左universal control之後
就無再拎過magic keyboard出黎
你覺得logitech m720定magic keyboard會好用d
唔會
大機率下年先發佈m2
Univeral control用keyboard係ipad轉輸入法 明明轉做英但都打緊中
disconnect再connect
我都試過一兩次
但ipad輕番幾百g
keyboard mousepad又手感更好
都值嘅
普通maximum 2.XA 個啲,但叉Lightning 頭既9代iPad 就得,好奇怪🤔
最好用保護貼係德國「paperlike」?
如果我唔想用類紙貼,有冇d鋼化貼最好用最貼近裸Mon感?
另外咩叫肯特貼?
Apple Pencil筆套膠又係唔係必買?
Thanks all
岩岩買左12.9 128GB
上網睇到原來第一代 apple pencil 都可以用得番
又可以慳番筆
點用?第一代筆lightning
好似有app可以幫你搞第一次pairing
前題係你要有另一部本身支援Pencil 1既iPad響度
賣走左部舊 ipad 之前 unpair 左支 pencil 先
然後將支筆用 lightning to lightning female 轉插 + lightning <-> USB-c 線插落新 ipad
響部新 ipad 裝 lightblue 個 app, 然後 connect 支筆, password 係 1234
巴絲想問下,
Budget問題,如果想淘個保護套同筆,請問有咩 介紹唔會咁伏
紙質mon貼大家推薦邊款?
iMos世界第一
Elecom裝脫式
可以隨時搣落嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞