iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (30)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
大家battery health 係幾多 ?

用log check 得返95%
買左半年都無 其實用log 係咪唔準嫁?
自己去門市試下手感
如果2款都唔啱
咁幫你唔到
Pro2021 128同air5 256 係咪所有舖頭都冇哂貨?
想用消費卷買有咩計
請教巴絲有冇遇到呢個問題同有冇解決方法:

用無線鍵盤打字,由速成輸入法切換去英文果陣,
打英文會變左打一隻隻中文字,例如係想打school, 會打左「尸金竹人人中」
試過去SETTING重新加入過所有輸入法,都係唔work

——————
另外想問IPAD有冇好似MacBook openvanllia 果類3RD PARTY 輸入法,想個選字同windows 個layout 一至
有無人試過過左保壞叉電位
官方整通常要幾多錢?
2020 版,買左AC+ health care 83, 上星期去天才吧,佢換左部翻新嘅比我

我又冇所謂,換完機又可以再戰多兩三年
啱啱買左combo touch
用緊,原裝,verbatim, 另外部laptop 果個type C 頭都唔阻。。。。唔知果d utuber 用乜頭咁大個
ipad 冇得整,直接換機
第一個問題係轉輸入法嘅bug?
第二個問題係apple 冇開放
想問係咪冇晒貨,上網睇全部都冇得pick-up
walkin 有
琴日去尖咀先買完11寸128 wifi
見到上網有800蚊買smart keyboard 唔知咁平會唔會中伏
鋪頭?
應該二手水貨當新,我見淘寶差唔多呢個價
係price見到好似有樓上鋪
咁就算啦 買返羅記個隻
有Kaiboard嗰類輸入法都打唔到,Magic Keyboard限死左淨係打到官方速成
而架入手pro11定再等新?
幾時會有新pro?
收咗部二手12.9 4th, 1.5yr 機,賣家話好少用
第二日Online Check, Apple 話粒電係100% 健康
買左先,唔等啦
又唔知幾時出,2021 pro 都有排用

利申:pro11 剛入手
點online check ?
佢好似響Apple Support開左個ticket remote check機

我自己用coconutBattery響Mac check
有人會就咁響iOS入去settings唔知邊度搵hardware log可以搵到個mAh rating

前鏡突然變左咁

Face ID 正常

有無人知係咪換前鏡就得?大概要幾錢同邊間信得過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞