iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (30)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
響Mac download coconutBattery
插部iPad去Mac開隻app,睇吓粒電咩狀態,health低過80%可以AC換電

不過其實就算你唔check或者health係80%以上,佢倒水電都已經唔正常你拎去整佢都多數會搵到係有野壞
見momax出左隻keyboard, 諗住平平哋買來粗用,有冇人買咗
用落先發覺原來pro model 嗰4 個stereo speakers 真係好立體聲

比想像中個效果好好多,無諗過tablet 可以有咁立體既effect

有無巴打用緊ipad air?
唔知2 speakers 個效果係咪同ipad pro 差唔多?
差好多
ipad pro d 聲唔夠samsung s7 s8 tab 好
利申 用緊ipad pro 2021 , 個陣仲係samsung s7 係去衛訊玩過
冇得比
pro 打橫打直都係stereo, air 打橫先有stereo
pro 啲聲厚啲,有力啲同曠好多
唔知係我自己使用習慣定點
根本好少機會用個喇叭, 嘈親人, 聽野都係用airpod多
兩speaker 同4speaker 點會差唔多
試過部S8 ultra
聲真係幾靚
不過16:9 真係唔適合用黎做tablet
好Q 大部
好似攞住個電腦Mon 咁
啱啱入手咗部iPad Pro 11 11inch , 唔知係咪用家問題佢既喇叭好似細聲啲, 音量經常要較到起碼8成先聽到,有冇其他巴打都係咁
啱啱入手咗部iPad Pro 2021 11 11inch , 唔知係咪用家問題佢既喇叭好似細聲啲, 音量經常要較到起碼8成先聽到,有冇其他巴打都係咁
依家咪傳resizable window m1機先用得
想問下iPad air 4 a14 粒u同 a12x/x比 係點?
想問有冇方法可以用有線方式將iPad當做Mac既副mon用無線Sidecar成日斷線
duet display
我用windows 買app用 好似叫duet
Sidecar都可以用線連
Sidecar可以點用線
咪就咁USB > lightning或者C to C線插住兩部野囉
同埋好似要先響Finder信任部pad先連到
唉,個magic keyboard完全冇反應 唔知係keyboard定係部ipad pro個connector 有問題

聽日又要搵天才吧
發覺依到d人唔啱聽就負皮
無理過d 正負皮
駁住magic keyboard叉唔叉到電先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞