iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (30)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
重度打字同懶到只需要用Touchpad操作根本冇野好得過Magic Keyboard
同你一樣UPDATE完最新iPadOS就有啲APP出事.SAFARI少用SEARCH唔清楚
但我睇YOUTUBE有時SEARCH完一樣之後再SEARCH下一樣野撳ENTER係冇反應,要RESET個APP先SEARCH到
即係你SEARCH完一次如果你想再SEARCH你就要熄APP再開,煩到仆街
仲有用開NOTION,用語音輸入講完野係出唔到字,煩到要另開NOTEPAD講完之後CUT AND PASTE返落去
不如諗下Apple 會唔會用返M2 mba條橋
M1 mba 唔降價,M2 mba 加價
如果轉樣/轉mini LED就多數都會
齋換m2就應該唔會
今日第一日入手IPAD PRO,
個速成輸入法同WINDOWS揀字好大分別,
有冇其他好似mac os OpenVanilla果種輸入法用
M1 mba無降價玩多年半,
玩成3年真係贏家
有咩case好用 唔洗鍵盤 剩係裝到筆就得
新11吋大唔大機會上mini led? 諗緊而家買唔買pro好
自己去旺角星際睇下啦 好多牌子揀
好大機會只係換M2
我部ipad pro 2020竟然燒底板
用咗兩年咋 (2020年7月買)

啱啱見佢唔著mon
插住條線成半個鐘都仲係🪫畫面
不過lightning同cpu嗰位就好撚熱

係咪即係燒底板
整嘅話你話俾錢換整新機好,
定等半年再買過部算
同意

唯一差係連登SUPPORT touchpad 真係好弱雞

如果回帶、追蹤、發送匣嗰欄可以向右SWIPE就方便好多
同埋更新完iPadOS之後郁去正負評個位會冇左個CURSOR
勁廢, 唔知係連登無整定magic keyboard 第三方app無得set
如果當普通平板用
其實洗唔洗MON 貼?

有無ching知道點整走藍色嘢? 無開switch control
任何時候都應該要用Mon 貼

唔止防花

用得耐screen 個塗層會甩
一無左個塗層就會變到好啜手
到時又係要貼Mon 貼先得
唔該晒 重諗住買COVER 算
應該係輔助入面keyboard access嗰part
要個developer額外寫堆俾MKB的
不過我唔會怪連登app,iPad連mouse已經少人用,買埋原裝trackpad更少
我響屋企會用無線mouse keyboard 打機
mouse keyboard 轉 channel 就搞掂
不過 iPad 用 mouse 麻麻地加減速都唔掂成日去唔到想去個位
有咩貼 平靚正
想問下有冇用緊2020 12.9 嘅巴打有試過combo touch?見logi自己個網寫淨係for 2021 ver, 想知係完全用唔到keyboard/trackpad定係點
可以拆走keyboard+背脊有stand真係好fit
有冇apple care?
有既話 2年內 398可以換
冇必要Mon 貼
2020 iPad Pro有lightning位

假貨黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞