iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (30)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
主要睇Netflix ,買ipad pro定mini好
有冇咩mon 貼 可以有寫係紙上面咁既效果
部野主要用黎畫畫
Twelve South HoverBar Duo for iPad
睇Netflix,少拎出街就12.9" Pro
Paperlike

屌佢去到俾錢先彈無得Pick up 撚9哂啲人
睇你多唔多拎出街同訓係床睇
3月己經係咁撚狗
諗住等埋m2先買
睇netflix會有黑邊,睇多幾年會唔會驚有印
唔係套套劇/戲都用16:9
而且你唔會100%時間睇片掛
耐唔耐load吓home screen甚至Netflix揀片睇都已經夠令個mon有足夠變化
其他ipad條粗邊仲唔好睇
air多0.1mm姐, 有印直頭影響使用wor
air多0.1mm姐, 有印直頭影響使用wor
教育價一定係online 買
用緊Logitech pebble,個scrolling 勁廢
一時就scroll超多
一時就scroll唔到
似係Apple特登整到其他Bluetooth mouse勁廢
想買個type c hub 比ipad pro 有咩要注意

另外如個將個type c 頭轉做usb 比電腦用, 讀卡分usb果d功能仲用唔用到
有冇ching講下combo touch定smart keyboard好
其實豐澤某啲門市都係可以用教育優惠
pepple /mx master 3 /雜牌藍芽mouse 都試過
係master 3先叫好少少,但都未去到好用嘅程度
要好用應該就得apple magic mouse or trackpad or magic keyboard
要注意嘅係如果你長插住用
要買隻有PD in 嘅可以邊叉邊用
因為hubs 好食電
岩岩去買pro個藍精靈叫我諗清楚唔好衝動消費
倒米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞