iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (30)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
無用mac
只係頂唔順個combo touch 成日掃掃下無反應
點解用ios / ipados 去 google search 野
成日都會遇到咩獲獎贏iphone 13
大家會揀magic keyboard定logitech combo touch
combo touch 重到仆街
好撚後悔

ipad pro 2021 11"
而家ipad pro 2020 refurbished 買唔買得過?

見好似抵玩過ipad air
抵玩 買左幾個月 開心使用中
有冇人部iPad喇叭變到冇咁大聲
啲窿窿俾啲塵積冚晒
可以點清?
用開Blu Tack慢慢印佢出嚟
thx, 已買
iPad magic keyboard 個中英文轉換係咪有問題?
唔覺,正常打到字
大家部2020版諗住用到幾多年就換
2018用家諗住用到apple pencil 3嗰代
諗緊a12x同z頂到幾多年 始終single-core唔算勁
如果娛樂用,應該5年打上
發現一個bug
用捷徑 張pdf相 轉jpg格式

儲存 檔案入面 禁入去睇 會睇唔到張相
但張個jpg檔 拉去相簿又睇到
木馬鈎魚
嗰個website應該php有漏洞,已經俾木馬食左入code,所以會gen嗰個釣魚page
而google唔知/唔理,照list個page響search result
公司電腦因為無得上網
所以打算攞部ipad返去上網兼打下字
部ipad都會帶出街做嘢
想搵case+keyboard有無推介
最好有埋trackpad唔洗另外帶mouse
apple原廠同logi個case過千銀我覺得太貴
窮撚budget最多五六百無要求有得用就得
我見magez case有case連keyboard殼
都係四百幾,但唔知香港邊到有得買
btw我係ipad air4
TRACKPAD 真係除左LOGI同APPLE MK,其他都唔使試,幾平買都係曬錢
trackpad講真除非做spreadsheet嗰類野如果唔係唔算必需
得幾舊水budget應該搵最基本既bluetooth KB殼算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞