iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (30)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
iPad Pro + MKB 只for簡單文書工作/剪片係方便
但如果真係for工作需求
買部Mac book air係最好
重量、app嘅support 、價錢已經好明顯
apple pencil 耐唔耐跌
岩岩轉轉下筆 失手成枝飛左落地
目測好似冇咩問題
轉apple pencil
襟,通常最多跌壞/跌平個筆頭
俾幾十買過粒就正常返
支筆好少會跌得壞/爛
想問下pro 2018為咗隻紫色換air 5會唔會好不智
部iPad通常用嚟睇YouTube同Netflix,得閒抄下筆記咁
要考慮即係你對紫色嘅愛唔夠
蘋狗: why not both
我自己因為有少少需要畫野,又已經睇唔慣60Hz iOS interface所以死死地氣買隻iPad Pro
12.9”又有埋miniLED所以 full package要晒KB同Pencil
成份野除左重之外其實係好好,只要我唔expect佢可以完全除代一部Mac就OK
有時尤其用番Apple堆apps好似Safari同Numbers個體驗係幾順的
當然因為我仲有iMac同MacBook Pro做實際野嗰時用所以iPad只係輔助性質
有無人等緊M1 有翻新機
趁有消費券,賣左部air4 ,
加新卡回贈 買左部pro 11吋
Combo touch 好易disconnect?
緊係等BTS 利伸入左AIR4等
trackpad 有時會,keyboard 就無事
Tap&go 官方
唔係學生,不嬲無理bts
無聊問題: 你地部ipad pro咩顏色
太空灰
銀色
以apple速度 os20應該可以run 閹割版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞