OnePlus 集中討論區 LIHKG (6)

967 回覆
15 Like 20 Dislike

真係唔掂,無眼睇

上網review 吹到個鏡可以同7plus 比

你有冇用專業MODE影先?
自動MODE影ONEPLUS不嬲差

手動唔得 冇ois快門最多1/10 要高iso一樣收皮
佢f1.7唔知點解吸光都咁弱

手提用m mode本末倒置到仆街
想問下咁多位3T用家有冇開機之後入密碼之後仲要load嘅情況

你開左start up 要打密碼?
聽日幾點會開賣?

7點

想問係咪聽朝早七點?邊度睇返嚟
係嘅話教定鬧鐘起身,同香港有時差

真係唔掂,無眼睇

同感
聽日幾點會開賣?

7點

想問係咪聽朝早七點?邊度睇返嚟
係嘅話教定鬧鐘起身,同香港有時差

入番early drop就見到倒數
諗緊op5 定 moto g5 plus, op5 要俾多成兩千 雖然個spec 會好好多
諗緊op5 定 moto g5 plus, op5 要俾多成兩千 雖然個spec 會好好多

Steve jobs都用Android

真係唔掂,無眼睇

嚴格黎講唔係全M mode 既
3T既情況係用M mode 既全自動都好過Auto

依家用緊二手5s, 就黎頂唔順, 一係轉op5 一係轉g5 plus, op5 睇呢度嘅評價好似麻麻,好似唔值4000+

Steve Jobs 轉世投胎設計左OP5,所以同iPhone一樣樣

依家用緊二手5s, 就黎頂唔順, 一係轉op5 一係轉g5 plus, op5 睇呢度嘅評價好似麻麻,好似唔值4000+

可以諗諗 唔太差 但唔算好 htc可能正d
屌 點解成日都裝完telegram 收唔到SMS
WhatsApp line無事係telegram出事

你入notification個度睇下係咪priority

都係搞唔掂 試下有wifi整
聽日朝早買有冇可能夜晚有
聽日朝早買有冇可能夜晚有

預多日穩陣D
另外想問一般係咪揀自取會快啲
係咪可以寄SF站?

思覺脫啲fd
屌 點解成日都裝完telegram 收唔到SMS
WhatsApp line無事係telegram出事

你入notification個度睇下係咪priority

都係搞唔掂 試下有wifi整

(唔知Stable ROM 有冇)
設定 - 電池 入面可能有個位,類似電池優化,入面有得揀app既,例外左WhatsApp telegram 呢啲app

如果冇咁既設定,就去開發者選項入面熄左DOZE
唔知點入開發者選項就去YouTube搵片睇啦

另外,開機後人手開一開呢啲app,因為OnePlus開機後唔會自動開app
中bug, 改左個default keyboard,unlock page唔識彈keyboard, 有無人知點解決

無人救下我

otg插個USB keyboard 啦
中bug, 改左個default keyboard,unlock page唔識彈keyboard, 有無人知點解決

無人救下我

有冇個keyboard icon 係度?
禁佢轉唔轉到keyboard?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞