OnePlus 集中討論區 LIHKG (6)

967 回覆
15 Like 20 Dislike
唔知點解連唔到電腦

same

之前係唔係用android機? 要裝驅動程式先,插電腦之後會有顯示 .exe

另外有冇人想買8gb既,開左盒,4120

應該係D驅動程式問題,我用第2部電腦冇事,岩岩洗左機都連得返

連到一次之後又唔得

可以續個usb位試下

試過,唔work

你有冇係notification center 度揀返transfer
唔知點解連唔到電腦

same

之前係唔係用android機? 要裝驅動程式先,插電腦之後會有顯示 .exe

應該係D驅動程式問題,我用第2部電腦冇事,岩岩洗左機都連得返

連到一次之後又唔得

可以續個usb位試下

試過,唔work

你有冇係notification center 度揀返transfer

應該係sony media go撞左,刪左就冇事
雖然校左繁體,但有啲字仲係簡體,好礙眼

用英文啦,其實唔難適應的

最後係轉左英文
唔知點解連唔到電腦

same

連到一次之後又唔得

可以續個usb位試下

試過,唔work

而家又唔得
Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E
香港有冇代理?如果有問題有保?
雖然校左繁體,但有啲字仲係簡體,好礙眼

用英文啦,其實唔難適應的

最後係轉左英文

自從以前s1 flash外國rom開始就用英文
大家盞呼吸燈有無異常?
我校左叉電係紅色,部機著藍色
大家盞呼吸燈有無異常?

我同你一樣
大家盞呼吸燈有無異常?

dash charge 係藍色, 普通差先係紅色
大家盞呼吸燈有無異常?

我都估到
大家盞呼吸燈有無異常?

我都估到

原來如此
大家盞呼吸燈有無異常?

我都估到

原來如此

連落電腦果陣變返紅色
更新左 個相機有冇分別?

暫時睇評測 影相好似一般 尤其夜拍
唔知點解連唔到電腦

same

連到一次之後又唔得

可以續個usb位試下

試過,唔work

而家又唔得
Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E

https://www.reddit.com/r/oneplus/comments/5fgjtc/help_cant_install_usb_drivers_installation_stuck/

删左one plus個usb driver反而又連得返
岩岩試左vocc 線 同 charger

基本上 VOCC Charger + Dash Charge 線係無問題

但係VOCC線冇 Type C版,我加左原裝OP Type C adaptor 都係用唔到 Dash Charge

op3嗰陣有巴打話vooc線+屌米adapter係work
巴打們實測sot 大約有幾多?

想買但用紅米note3慣左8,9個鐘sot,驚落差太大
我想問下1+5粒HOME掣係實體鍵可按壓?
如果唔係嘅話,想問下個震動反饋點?正唔正?
更新左 個相機有冇分別?

暫時睇評測 影相好似一般 尤其夜拍

你最後有無買到

未買op5呀 如果影相質素冇改善我唔會追op5住

就係想知software update 有冇tune返好

我都想知 有冇人share screenshot
iphone8 啲 leak 好似係直排雙鏡
op5 靠左直排咪好囉出先過 ip8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞