OnePlus 集中討論區 LIHKG (6)

967 回覆
15 Like 20 Dislike

真係唔掂,無眼睇

上網review 吹到個鏡可以同7plus 比

柒少陣啦oneplus
好彩我對影相無要求唔係一定唔買

日拍都仲話可以 夜拍真係柒到唔敢見人

有冇多D SAMPLE相睇?

真係唔掂,無眼睇

柒少陣啦oneplus

個天d色

。。。。屌 2017年喇 影得仲差過2013年手機
Op5唯一敗筆就係個相機 做乜要cut OIS呢

仲好意思大大聲話clearer photo

真係唔掂,無眼睇

柒少陣啦oneplus

個天d色

好撚怪d色
點解咁既質素都仲可以攞黎做主打賣點同加價

真係唔掂,無眼睇

柒少陣啦oneplus

個天d色

好撚怪d色

係咪hdr搞到咁咋

點會係唯一
唯有大力屌到佢update software

真係唔掂,無眼睇

柒少陣啦oneplus

個天d色

好撚怪d色

係咪hdr搞到咁咋

色係怪

本身無乜野,而家好反感

本身無乜野,而家好反感

其實佢用返3個設計整薄少少,換個cmos、2k mon就搞掂
應該換既唔換,完全唔知搞乜9
算啦
oneplus 5 真係無乜睇頭

都係俾貴多少少諗吓 u11 或 g6 啦

有筆直,u11同xzp 都係好選擇!
算啦
oneplus 5 真係無乜睇頭

都係俾貴多少少諗吓 u11 或 g6 啦

有筆直,u11同xzp 都係好選擇!

s8啦
冇用開果D唔好買啊!
覺得影相咁差,用番 ip

3t HQ mode 影低光好過 hdr 好多,少好多雜訊。
5係咪都係咁?
想問下咁多位3T用家有冇開機之後入密碼之後仲要load嘅情況

真係唔掂,無眼睇

你有冇用專業MODE影先?
自動MODE影ONEPLUS不嬲差

手動唔得 冇ois快門最多1/10 要高iso一樣收皮
佢f1.7唔知點解吸光都咁弱

真係唔掂,無眼睇

手動唔得 冇ois快門最多1/10 要高iso一樣收皮
佢f1.7唔知點解吸光都咁弱

同感 我都唔明點解吸光咁弱

真係唔掂,無眼睇

就算用manual mode都唔會追得上啦
更何況買得one plus 九成唔係因為個相機
如果本身識+玩得掂manual mode 而又揀1+5嘅話 我相信佢會用自己相機代替1+5影相囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞