OnePlus 集中討論區 LIHKG (6)

967 回覆
15 Like 20 Dislike
講電話個時好似今隻耳仔唔係好舒服咁 怪怪地 我感覺好似有d電流咁 又可能係 noise cancelling
仲有講講下會震一下
求幫手揀機
op5 $3600
sony xperia xz $3500(水貨)
先唔好講價錢同水貨嗰啲

如果淨係睇鏡頭
eg 主鏡頭 影遠嘢
啲ppt 或者其他文字要清楚
自拍鏡頭要影得靚

大家會點揀?
感覺上sony相機好似靚啲
但啲功能好似唔使太多
但係op5 個system 夠簡潔
可惜 個樣同i7 差唔多樣

真心求教

我諗xz同one plus相機唔差太遠
如果你xz都諗 不如諗g6 相機幾好
嗰5.5吋Mon單身操作如何?

宜家用緊部HTC 5.5吋都覺得大部。

用緊g三唔覺大,感覺op5會大小小

有冇5仔巴打講下?

5.5吋黎講算好揸手 單手打字覆你
size唔係問題 問題係好洗手

有冇5仔巴打講下?

5.5吋黎講算好揸手 單手打字覆你
size唔係問題 問題係好洗手

比3T好揸手, 單手使用舒服。
電量表現幾好, 打足球小將 4個鐘, 電量由100 跌到58%

求幫手揀機
op5 $3600
先唔好講價錢同水貨嗰啲

如果淨係睇鏡頭
eg 主鏡頭 影遠嘢
自拍鏡頭要影得靚

大家會點揀?
但啲功能好似唔使太多

真心求教

可唔可以講多少少
因為G6 我怕底板問題
同埋唔知價錢有冇3500以內
求教
求幫手揀機
op5 $3600
先唔好講價錢同水貨嗰啲

如果淨係睇鏡頭
eg 主鏡頭 影遠嘢
自拍鏡頭要影得靚

大家會點揀?
但啲功能好似唔使太多

真心求教

點解唔揀xzp... 揀xz...
xzp 好多人話正

xz 好油畫喎
求幫手揀機
op5 $3600
先唔好講價錢同水貨嗰啲

如果淨係睇鏡頭
eg 主鏡頭 影遠嘢
自拍鏡頭要影得靚

大家會點揀?
但啲功能好似唔使太多

真心求教

點解唔揀xzp... 揀xz...
xzp 好多人話正

xzp好多小問題 死wifi 睇片有白線
求幫手揀機
op5 $3600
先唔好講價錢同水貨嗰啲

如果淨係睇鏡頭
eg 主鏡頭 影遠嘢
自拍鏡頭要影得靚

大家會點揀?
但啲功能好似唔使太多

真心求教

可唔可以講多少少
因為G6 我怕底板問題
求教

講真, 佢底板問題大多數都係一年就出事, 依家買G6 都有2年保, 其實我覺得諗得過, 萬一出事都仲有得保, 但係資料就......

有冇5仔巴打講下?

拎上手細部過IPHONE PLUS 少少

佢同一般5.5機差不多大細 但佢個curve幾好揸 感覺幾好

有冇5仔巴打講下?

拎上手細部過IPHONE PLUS 少少

佢同一般5.5機差不多大細 但佢個curve幾好揸 感覺幾好

我諗主要係冇咁闊身
求幫手揀機
op5 $3600
先唔好講價錢同水貨嗰啲

如果淨係睇鏡頭
eg 主鏡頭 影遠嘢
自拍鏡頭要影得靚

大家會點揀?
但啲功能好似唔使太多

真心求教

可唔可以講多少少
因為G6 我怕底板問題
求教

講真, 佢底板問題大多數都係一年就出事, 依家買G6 都有2年保, 其實我覺得諗得過, 萬一出事都仲有得保, 但係資料就......

細路買左g6 個人覺得抵用 mon靚 聽歌又得 相機中上但有好好用既廣角
當然 買v20仲抵
個人覺得LG機幾好用 伏機間間都有過 Samsung爆炸tim la

利申用過好多機 現在手上有 HTC m8 iPhone se v20(主力)同新買既oneplus5
整張比較先

呢張係Pixel

呢張係 OnePlus 5
整張比較先

呢張係Pixel

iPhone 6S
整張比較先

呢張係Pixel

都幾大分別下
整張比較先

呢張係Pixel

iPhone 6S

op5好似好綠
整張比較先

呢張係Pixel

iPhone 6S

op5好似好綠

其實我覺得op5 色似iphone
整張比較先

呢張係Pixel
[img]httland.pk/68rskz27[/img]

[img]httpspk/uzgyphik[/img]

iPhone 6S
[img]http:/4/152157_fdf9e26de6487cf8cd7f53517d28f7ac.jpg[/img]

op5好似好綠

有冇開hdr?

整張比較先

呢張係Pixel
[img]httland.pk/68rskz27[/img]

[img]httpspk/uzgyphik[/img]

iPhone 6S
[img]http:/4/152157_fdf9e26de6487cf8cd7f53517d28f7ac.jpg[/img]

op5好似好綠

有冇開hdr?

3部都係Auto HDR
想問遲啲買仲有冇14日退貨?

爛左??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞