F1 2022 季前試車 討論區 9

1001 回覆
1 Like 135 Dislike
同埋俾個柒頭皮撞走兩個 podium
vsc果次咸狗同max差距唔過14秒 兩架車都係第2個DRS路段
所以冇free pitstop
sc果次又係差距唔過14秒
所以都係冇free pitstop
佢都算舞得掂大牛又差啲上pod
嗰陣有巴打話sc期間最大距離係試過有個free pit stop
但唔知係驚失手唔入定啱啱過咗pitlane
就開新一季,試車都完
但再睇返上季真係好回味
由其見到咸同toto出盡陰招
到最後都輸左真係會心微笑
其實會唔會係秦仔個人太乾淨唔使下橫手好難同喊蛇鬥
“I don’t have a clear target on what I want to achieve in this comeback,” Alonso said. “A target in terms of results. What I want to do is test myself and try to help the team in this important moment of this transition from Renault to Alpine and this great future I think this team has for the next coming years and the new set of regulations.

佢返黎係幫手研發新車改例 冇講過話要爭冠
終於睇完netflix 可以入返黎追post
就係對住喊蛇太nice之後再無下一次

不過喊蛇抵死la累到秦仔無位之後rb換主席
睇完netflix新入坑
上季主席和牛證明咗
一係你夠膽攬炒就守到喊狗
一係就要有大頭咁嘅技術
嗰場睇live 真係大叫 同埋 驚訝
竟然守得咁神
同埋真係掃到咁多秒
真係成世都記得
好似仲送埋個DRS俾max
我當年都係睇完season1 先睇f1
所以雖然好多野都係炒作 係假
不過真係拍得好睇既
而家最頂唔順唔係佢啲 narrative

而係啲嘢剪到碎濕濕 跑Q剪到好似 shootout 咁

啲 commentary 剪到九唔搭八 一隻彎跑十次都未跑完
對我地黎講係

對完全無接觸過f1 既人
其實好好睇
足球小將咁
半個足球場可以跑一集
一集都無睇過唔知點解有人鐘意睇
VSC果陣無,得6秒幾7秒
點都行多兩三圈先入啦
有成6秒喺手, 邊有咁易俾Max undercut
佢咁樣係燒咗條黃
一定係咁啦

Alonso said: "Inside, I have the same spirit and the same racing ambitions and winning the third championship is the only thing that motivates me.

https://www.bbc.com/sport/formula1/58457766.amp
DTS 最後一集睇返都係咁緊張

睇埋 Toto 反應仲正
我諗除左kimi之外
邊個會唔係想全力爭champion
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞