F1 2022 季前試車 討論區 9

1001 回覆
1 Like 135 Dislike
廣東話黎講其實大家都係新手bb班 識睇少少咁 要深入研究都係要睇外國
上次有張meme 講鹹狗又衰係6號到
因為以前係改唔到口掛 同埋under redblue點都有d關係
唔該哂
仲有幾日終於有車睇 上返水先
其實佢係芬蘭人 佢講過掛德國旗係為左贊助
youtube係同benz 2010年由零開始試野一齊研發整架火星車出黎 由冇挨到有
火腿係坐享其成 加埋佢個死人閪格 我係benz啲人都撐youtube
L佬迷垃利+圖,反咸好正常
Faye係唔鍾意有隊太過dominating, 唔算太反咸
係有share parts同埋最大幫助係啲$$$$$
如果恩撚睇到可唔可以唔好再話兩部車concept一樣
其實下個 week 睇第一場直播都好夠
恩撚間中就講新手野幫大家入坑
黑平有個crew夠膽係DTS鏡頭前對住咸狗講部車快先上到pole

呢個係DTS少有唔係假嘅野
我咸即刻話條友唔俾credit 佢
係咪要有now 先聽到
呢兩條友臨到季尾落足奶力燈
點解Max 唔同dts 合作嗰篇文係咁quote 完再quote
佢三個出片應該有夾過

就算同一個topic都少啲同一個方向咁講

不過 00後 唔計佢迷咸 佢有堆片真係淨讀新聞

完全無自己 insight 仲要把聲悶
佢呢兩年知道好多人係因為DTS已執行所以更加講得多新手嘢同埋由淺入深咁樣去講解
係,如果無 now 都所謂既,總之睇直播睇哂成場了解下究竟個流程係點
最好睇埋 qualifying ,但 FP 我諗就唔駛咁 hardcore 去睇住,但都可以睇下每日完左 FP 後個 result,你就可以 compare 下 FP 123 同 quali 甚至正賽個 pace 究竟有乜分別,睇耐啲就明點解大家話平治成日 sandbag
00 後最差已經唔關內容事,佢咬字同讀野個 pace 根本令人唔係好想聽落去 ...
不過講真我只係最開頭睇左陣就頂唔順熄左,之後無再睇過,如果佢進步左就當我無講過
sandbag 我大概都明既
(correct me if i am wrong)
FP 123 唔計Q,所以車手會以唔同既settings 去跑,而車廠為左唔會俾對手捉到路,FP 123 甚至Q 就唔會用最岩既settings 跑,令到自己個時間變慢少少
到左正賽就用番果個setting,時間就大幅加快

有無理解錯?
其實兩部車唔同concept先係最max red blue 可以拎到多d唔同data

真係好誇張喎
F1 Qualify同race一樣咁重要 通常我就兩場都睇 Fp就唔追啦冇時間

btw
Qualify=100m短跑
Race=42.5km馬拉松
可以試下咁理解
sidepods 唔係越細越巴閉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞