F1 2022 季前試車 討論區 9

1001 回覆
1 Like 135 Dislike
#blessed
咁application of SC/VSC 不嬲都係situational rather than serving the front runners 㗎啦你過咗pit lane RC先見有出VSC 嘅需要你無得拗㗎喎

以上為理想情況下嘅講法,並不能一概而論
尋日testing氣仲同Ham玩追車
25 狗
每年70m
咁人地由day1就開始玩無走過,好畀面嘅,收多d又合理
無計
紅牛二號位唔似係佢
Alpine 有 Piastri 等緊上位
平治反而咸狗退咗有機會上
所以都要講番
checo 幫 max 賺果7~8秒係令平治出現入pit唔入pit困局既原因
如果冇果7~8秒 平治都幾肯定VSC會box拎個 free pit stop 唔駛賭紅牛入唔入
Check is a legend
應該冇
唔肯定vsc果陣可唔可以
氣都幾慘
佢睇落個格/定位係做1號車手而唔似checo咁做到個好既副手
咁即係話佢要上大牛就要用細牛架車展現出可以同max匹敵既實力
人哋八九十年代積弱咁多年都keep 住玩
呢樣有啲保留
gasly 總係缺乏左一啲令佢去到大隊既因素
其實佢車齡唔細,今年一定要有表現駁住接 checo 個位
唔係就會變到 Gro 咁,一世係二線隊
我麥同威記都有長期服務金,不過條數差好遠
講開中東測試呢壇野
其實舊時有條 rule ,係正賽跑前一個月,個條 track 唔可以做測試賽道

不過呢個場唔錯,西班牙唔夠熱,巴林就日頭熱晚黑涼,又有大風可以試埋
現實啲咁睇 依家gasly基本上連 alpine 呢度門都閂埋
紅牛體系入面仲有個派左去 Williams 放養既泰仔
佢真係要醒醒定定
上平治唔易
你睇番黑平用過既車手,除左老舒,其他全部都係跑開 Mercedes engine
要既話一定重金拗牛奶仔多啲
要去平治坐咸個位
最大既對手可能係 blockcon
泰仔我覺得佢真係得架其實
何止大風,仲送埋個沙塵暴
秦仔係得既,係衰在舞唔掂只有max揸得掂既戰車
BTW如果拎埋角田黎講
季中紅牛叫泰仔去 coach 角田(而又交到貨)
會唔會暗示其實紅牛信任泰仔多過氣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞