F1 2022 季前試車 討論區 9

1001 回覆
1 Like 135 Dislike
睇上季真係好好睇
之前幾季都冇上季咁癲
Max一定係睇左呢張圖
平治入面所有人都虛偽到仆街
就好似以前返學話自己冇溫書然後攞第一嗰啲咁
素狗自從由上季confirm咗會去平治之後 啲英式虛偽出晒黎 十足十咸蛇咁款

睇DTS其實都係Steiner有咩新meme
其他一概垃圾
我啱啱睇完HAAS嘅特集真係覺得佢好L正
我冰話反正咩都贏過,興趣嚟嘅啫
就咁尻估
見到平治既 porpoising 咁嚴重
由其喺用左 zero sidepod 之後
會唔會係個 sidepod 既設計令到 ground effect 勁左好多
咁樣既話就咁升高個車尾都唔會唔夠 downforce
咁就乜都唔駛搞 就咁變 high rake 就做完?

(利申 真尻估)
但係車尾會唔夠downforce? 個尾會唔夠定?
steiner 係我英文老師
如果 ground effect 車既通病係 porpoising 同推頭
咁一個冇咁定甩甩地既尾未嘗唔係一樣佢地想要既野
NOWE今年加左價?
個nowsportplus要加埋網球羽毛球motogp台
成228一個月
但如果咁就整到咁勁ground effect,無理由Adrian Newey 諗唔到
今年red bull衫咁少sponsor嘅?
清清地幾靚,想入返件polo shirt
唔係F1 fans (但因為上季最後個場精彩 research哂成個F1)

睇左DTS 1,2,4季 今季剪得好散 好多精彩場面1秒鏡頭都無 (Alonso上podium, Kimi告別)
AN諗到都冇用
zero sidepod 係要靠大幅縮小個 engine 既 cooling system
Honda 副偈係咁樣就係咁
所以我多多少少覺得 雖然平治呢個 design 唔係夠奇怪就一定 work
但睇黎佢地係利用左作為引擎供應商喺開發引擎方面冇任何 handicap 或者 budget cap 既優勢
用引擎既研發令 aero 部門直頭可以唔駛顧個 sidepod或者只係 minimal effort 就搞掂

我會叫呢個係財技真係高一班
咁你要學埋佢啲口音
我估有人諗過,不過ross brawn bam 晒
太保守諗住mirror max+保track position就算 benz依幾年strategy base on㗎車快+2打1情況下定 有晒sop好穩定 但是有咩突發野就唔識變通 仲要今年兩隊close左咁多就hang晒機
Ban 左咩?
都燒左成30s 個陣真係以為佢變硬燒豬
係囉,有冇人有discount code
我覺得今次大頭返黎睇化左好多 有機會爭冠上pod當然最好 冇既咪算lu enjoy the game
F1炒到成地碎真係見唔少
但當你睇住live
夜賽,一堆車已經跑開哂
後面突然見到一大堆火球升出黎
紅旗,之後果十幾分鐘完全無影事發地點
畫面轉播剩係影住當時所有係賽場既人
個個都神色形重,諗返係果時真係好恐怖
睇左廿年F1都冇見過爆炸 著火都仲見過但是冇咁恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞