美劇集中討論區 (9)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
啱啱開始睇Prison Break Season 5 呢個season係咪負評多?
睇到第2集已經頂唔順 好大陣膠味

如果有pb情意結可以睇下既
不過見到好多死忠都睇到屌哂鬼

Heroes同prison break番生都係比人屌

仲有x files 不過好似有得繼續拍落去

Netflix 水準明顯下降左

開太多新劇但質素又參差
原本招牌果堆劇又開始死唔斷氣拖到爛

資源錯配
再係咁實畀HBO Amazon 爬頭
HBO 自從BLL同Leftovers開始省返靚招牌
Amazon就越來越多正嘢

成日覺得HBO由頭到尾都係排緊第一
近幾年都覺得係HBO>FX>NETFLIX
但netflix好似冇左以前果種套套劇都好睇既感覺,開始濫
希望amazon / hulu可以上位 黎緊出d劇睇落都好正

不能同意更多

Netflix劇話題性可能勁D,但覺得HBO質素就好過netflix

HBO質素一定no.1

HBO根本長期第一

第2我會比FX

資源錯配

希望amazon / hulu可以上位 黎緊出d劇睇落都好正

不能同意更多

Netflix劇話題性可能勁D,但覺得HBO質素就好過netflix

HBO質素一定no.1

HBO根本長期第一

第2我會比FX

技術嚟講hbo同fx始終爭啲
HBO Go仲係720P FX 又一定要跟now tv plan先睇到
Netflix 勁在咩平台都有
有得㨂盡量想合法途徑睇
所以好多劇都冇得睇

咁ok啵

岩睇左兩集
好撚爛

唔係掛 見到好多好評,又話對摔角冇興趣都會好睇

唔係掛
諗住開黎睇
oitnb 班底

應該好睇既 睇埋oitnb就開黎睇

啲女好反胃下
仲有真係口味問題
80年代美國個設定真係唔岩睇

睇女揀呢套應該錯左 得Alison Brie
不過拍親80s實好多美國人鐘意睇 ..
如果想睇女返去睇twin peaks啦 雖然舊但D女好正

Alison Brie已經好殘
into the badlands第2季好睇左
mk又靚仔左 tilda又靚女左
仲要無啦啦加sheshe情節搞到我用左一日一口氣睇埋剩番個d
希望跟住落去真係講新野啦唔好再復活

呢套都有sheshe

我都嚇襯
同埋其中一個我完全冇印象
我都唔知係劇情冇build up過定係我飛左個part
應該冇人會ship因為真係太突然
不過睇在最後一集有黎救美跟住拎左架車一齊走就算係咁啦
原來今日有preacher s2

唔係7月先出咩

已睇好撚正
Netflix已經選擇不續訂喜劇新劇《女孩老闆》(Girlboss)第二季

呢套幾好睇

我都幾鐘意
Castle Rock: Sissy Spacek and Jane Levy join Stephen King/J.J. Abrams series

http://ew.com/tv/2017/06/26/castle-rock-sissy-spacek-jane-levy/

Hulu套Castle Rock有don't breathe條女

資源錯配

不能同意更多

HBO質素一定no.1

HBO根本長期第一

第2我會比FX

技術嚟講hbo同fx始終爭啲
HBO Go仲係720P FX 又一定要跟now tv plan先睇到
Netflix 勁在咩平台都有
有得㨂盡量想合法途徑睇
所以好多劇都冇得睇

平台就一定係Netflix方便,但講D劇好睇就一定係HBO同FX
如果要比錢睇就唯有join now

咁ok啵

岩睇左兩集
好撚爛

唔係掛 見到好多好評,又話對摔角冇興趣都會好睇

唔係掛
諗住開黎睇
oitnb 班底

應該好睇既 睇埋oitnb就開黎睇

啲女好反胃下
仲有真係口味問題
80年代美國個設定真係唔岩睇

睇女揀呢套應該錯左 得Alison Brie
不過拍親80s實好多美國人鐘意睇 ..
如果想睇女返去睇twin peaks啦 雖然舊但D女好正

Alison Brie已經好殘

佢平時個樣仲ok呀 但劇入面個look就麻麻地
仲要無啦啦加sheshe情節搞到我用左一日一口氣睇埋剩番個d

呢套都有sheshe

我都嚇襯

都幾多鬼佬鐘意睇呢套野 幾hit下
成日見佢地話鐘意睇d fight scene
如果冇睇twin peaks S1S2但又想睇新一季既人
不妨試下就咁睇twin peaks今集 S3E8
應該係電視史上最撚痴線同WTF既episode,有今生冇來世
應該係電視史上最撚痴線同WTF既episode,有今生冇來世

直接睇S3有冇問題?

直接睇S3有冇問題?

如果冇睇過S1,2
orphan black
今季怪怪地

呢度好似幾多人鐘意orphan black
但final season都好似冇乜見過有人討論

直接睇S3有冇問題?

如果冇睇過S1,2

正常係要睇左S1S2加埋套戲,background同d舊角色你會唔識
不過就算睇過都唔會完全知發生咩事
見過有人都冇睇過S1S2但照睇S3,為左睇套劇有幾痴線 條友仲話幾好睇
其實大約知個故事方向係點都可以試下直接睇S3
如果你想睇 我可以大約brief幾句

睇過S1S2同冇睇過既分別

直接睇S3有冇問題?

如果冇睇過S1,2

正常係要睇左S1S2加埋套戲,background同d舊角色你會唔識
見過有人都冇睇過S1S2但照睇S3,為左睇套劇有幾痴線 條友仲話幾好睇

有冇S1,2劇情濃縮大綱

直接睇S3有冇問題?

如果冇睇過S1,2

https://www.youtube.com/watch?v=n_64-4c_E3o

直接睇S3有冇問題?

如果冇睇過S1,2

https://www.youtube.com/watch?v=n_64-4c_E3o

直接睇S3有冇問題?

如果冇睇過S1,2

試下睇S3E1,睇下有咩感覺

直接睇S3有冇問題?

如果冇睇過S1,2

試下睇S3E1,睇下有咩感覺

今晚睇

呢套都有sheshe

我都嚇襯

打鬥唔錯嫁起碼鏡頭唔會成日fing黎fing去睇到暈
同埋個個都係撚下大刀飛刀咁
我仲以為套劇全世界都冇人睇仲奇怪點解咁快講會出第3季, 真係唔見有人講
orphan black
今季怪怪地

呢度好似幾多人鐘意orphan black
但final season都好似冇乜見過有人討論

等出哂先睇

呢套都有sheshe

我都嚇襯

打鬥唔錯嫁起碼鏡頭唔會成日fing黎fing去睇到暈
同埋個個都係撚下大刀飛刀咁
我仲以為套劇全世界都冇人睇仲奇怪點解咁快講會出第3季, 真係唔見有人講

我淨係上YouTube睇哂d fight scene
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞