美劇集中討論區 (9)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
我都睇緊The Handmaid's Tale
好睇喎幾岩我

我都麻麻地handmaids,可能女仔易d代入,人人口味唔同

男人ver handmaids tale你應該會睇到好驚

想像緊搞嘅情節會點拍

全部相反
女人做commander,好多男人都係性無能,少數仲係掂既男人捉哂去做男handmaid
但留意返班女commander都係皺皮肉酸老女人/肥婆
如果跟返劇個ceremony姿勢,過程應該係個commander老公從後攬住個男handmaid FF自己有份搞緊

女上男下

under her eye

Aunt Lydia變左uncle Sam

強逼日日要同Lydia搞

我都麻麻地handmaids,可能女仔易d代入,人人口味唔同

想像緊搞嘅情節會點拍

全部相反
女人做commander,好多男人都係性無能,少數仲係掂既男人捉哂去做男handmaid
如果跟返劇個ceremony姿勢,過程應該係個commander老公從後攬住個男handmaid FF自己有份搞緊

女上男下

FF得幾好, 唔開心左成個禮拜終於睇到D野笑下

想像緊搞嘅情節會點拍

全部相反

女上男下

唔聽話就電JJ
Queen of TV

個title 有double meaning
Dunkirk

好唔好睇

震撼 畫面靚
同Nolan之前啲戲唔同 今次個重點係簡單直接咁講故仔

有個士兵好好好好好好好好好好好好好好好好好好靚仔 (唔係HarryStyles)
希望多啲導演發掘下佢

冇圖好難討論

有冇對白架佢?

我都未睇 今晚先有得睇
Btw買左飛睇佢演唱會

正喎
btw頭先見到有人話
I'm pretty sure I'd die from laughter if Drake were revealed to be an Unsullied Soldier. I'm in tears thinking about it

呢個好笑

之前上網leak姐係邊d?

http://green-chili.blogspot.hk/2017/03/got-season-7-episode-guide.html

grrm個blog:
Look, I probably won't be writing episodes of ANY television shows until WINDS OF WINTER is done and delivered, and that goes for the five GAME OF THRONES successor shows as well.

所以呢...

佢唔負責寫劇本
但瘋狂幫手開新劇做producer

佢話係其中一個executive producer
可能掛下名, 得閒reply個email果d

唔止呢套呀,仲有套HBO新劇唔關got事
做得producer應該要成日開會 套劇行咩方向都關佢事
‘Game Of Thrones’ Creators Reteam With HBO On ‘Confederate’ Alt-History Drama Series
HBO's Confederate will depict alternate timeline where south won US civil war.
http://deadline.com/2017/07/hbo-alt-civil-war-drama-series-confederate-david-benioff-db-weiss-game-of-thrones-1202131598/

D&D hbo新劇 見人地handmaids tale咁hit又開套dystopian series
佢地呢d level既寫劇本功力學人拍套咁既野都係算吧啦

hmt+man in the high castle
呢套未必睇
southern accent有時好難聽

見到呢單野比人鬧到飛起,D人好反感
點解handmaids tale果d就冇事 呢套就比人屌到開花

handmaids好似有陣女權膠味

想像緊搞嘅情節會點拍

全部相反

女上男下

uncle sam
應該係外表好敦厚既肥佬
好睇喎幾岩我

有冇比頭3集嚇親
好睇喎幾岩我

有冇比頭3集嚇親

咁又冇去到嚇親
係一開始完全冇睇故事背景就開黎睇
有d唔知點解明明係現代黎會搞到咁
Dunkirk

好唔好睇

震撼 畫面靚

有個士兵好好好好好好好好好好好好好好好好好好靚仔 (唔係HarryStyles)
希望多啲導演發掘下佢

冇圖好難討論

你睇完睇下估唔做到我講邊個?
Dunkirk

好唔好睇

震撼 畫面靚

希望多啲導演發掘下佢

冇圖好難討論

你睇完睇下估唔到我講邊個?

想像緊搞嘅情節會點拍

全部相反

女上男下

FF得幾好, 唔開心左成個禮拜終於睇到D野笑下

諗起扑野果陣commander老公要入哂戲扮野一齊un 不安

想像緊搞嘅情節會點拍

全部相反

女上男下

唔聽話就電JJ

再駁咀就捉去雞姦
Queen of TV

不過佢好似冇乜fans 因為佢係scientologist D人成日串佢
Dunkirk

好唔好睇

震撼 畫面靚

希望多啲導演發掘下佢

冇圖好難討論

一定係tom hardy
Dunkirk

好唔好睇

震撼 畫面靚

希望多啲導演發掘下佢

冇圖好難討論

佢?
利申未睇
Dunkirk

好唔好睇

震撼 畫面靚

希望多啲導演發掘下佢

冇圖好難討論

佢?
利申未睇

依套拍空軍拍得幾好
Queen of TV

Queen of TV

不過佢好似冇乜fans 因為佢係scientologist D人成日串佢

做乜話俾我知呀
好感大減
好睇喎幾岩我

有冇比頭3集嚇親

咁又冇去到嚇親
係一開始完全冇睇故事背景就開黎睇
有d唔知點解明明係現代黎會搞到咁

之後會講 但冇好深入咁講
希望S2會講多D,同埋好似話S2會有aunt lydia backstory
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞