美劇集中討論區 (9)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
《使女的故事》加拿大國寶作家希望Drake客串第二季

[url]https://www.dramaqueen.com.tw/news/20170706/005.html<br>
[/url]

改編自加拿大國寶級女作家瑪格麗特愛特伍(Margaret Atwood)同名原著的Hulu高評價影集《使女的故事》(The Handmaid’s Tale)上個月甫結束第一季,並已成功獲得第二季的續訂。

日前作者接受外媒Boston Review訪問,脫口而出希望加拿大嘻哈歌手「德瑞克」(Drake)能客串演出第二季。

當記者提到《使女的故事》與「德瑞克」是當今加拿大最紅的兩個國際超級巨星,瑪格麗特愛特伍表示:「若讓『德瑞克』客串演出《使女的故事》一定很有趣…我會把這個想法轉達給節目統籌布魯斯米勒(Bruce Miller),看他是否能做些甚麼。因為《使女的故事》是在加拿大拍的,或許『德瑞克』能幫忙走私一些人。」

atwood真人應該幾醒但又幾串

搵佢rap?
差一集睇完leftover
唔係好想睇
唔睇就永遠都唔會完結

最尾一集先要睇

雖然唔捨得,但會欣賞套劇完得夠靚
睇完好滿足

算係半happy ending
但睇完好沉重
《使女的故事》加拿大國寶作家希望Drake客串第二季

[url]https://www.dramaqueen.com.tw/news/20170706/005.html<br>
[/url]

改編自加拿大國寶級女作家瑪格麗特愛特伍(Margaret Atwood)同名原著的Hulu高評價影集《使女的故事》(The Handmaid’s Tale)上個月甫結束第一季,並已成功獲得第二季的續訂。

日前作者接受外媒Boston Review訪問,脫口而出希望加拿大嘻哈歌手「德瑞克」(Drake)能客串演出第二季。

當記者提到《使女的故事》與「德瑞克」是當今加拿大最紅的兩個國際超級巨星,瑪格麗特愛特伍表示:「若讓『德瑞克』客串演出《使女的故事》一定很有趣…我會把這個想法轉達給節目統籌布魯斯米勒(Bruce Miller),看他是否能做些甚麼。因為《使女的故事》是在加拿大拍的,或許『德瑞克』能幫忙走私一些人。」

atwood真人應該幾醒但又幾串

搵佢rap?

搵佢做Mayday成員
差一集睇完leftover
唔係好想睇
唔睇就永遠都唔會完結

最尾一集先要睇

雖然唔捨得,但會欣賞套劇完得夠靚
睇完好滿足

算係半happy ending
但睇完好沉重

對我黎講算係happy end佔多數
雖然season 3喊得最勁係呢集
睇完感覺係仲未捨得同套劇say goodbye 但咁樣完又好完滿
netflix hk原來最多人睇blackmirror

邊度講
Versailles班人本身竟然係講英文
仲諗住睇法文版,仆街一睇啲口形唔夾嘅

你越睇落去就會越覺得退步

去到S5你就會覺得唔開心點解套劇會搞成咁
如果忍得手,可以睇埋S2就當劇完左

咁睇兩季算

S2>S1>S4>>S3>>>>>>>S5
S4其實唔差 但新一季真係唔掂

我覺得最好睇係頭兩季underwood 點樣爬上總統寶座 今季選舉拖左好耐

就睇完第一季,我覺得我會睇埋落去 咁大野心既人好吸引
btw 套劇d女好主動

睇到S5就會覺得套劇原本既吸引位已經消失左
開頭佢識得玩下手段操縱身邊D人,會睇到佢一步步精心策劃解決問題,但又同時keep返住個形象
但宜家淨係識得聲大夾惡,打橫黎 劇情又亂又荒謬
歡迎你睇哂之後返黎一齊屌

岩岩睇完S2E1,好爆
underwood最尾段4th wall break

咁要睇下喇
rp講法國嘢

邊度講

邊度講

睇到第二集
好痴線

邊度講

睇到第二集
好痴線

咁多季我都係最鍾意呢集

好正 好想佢快d出新
搵唔到其他類似感覺嘅劇
心寒得黎無恐怖畫面

你越睇落去就會越覺得退步

去到S5你就會覺得唔開心點解套劇會搞成咁
如果忍得手,可以睇埋S2就當劇完左

咁睇兩季算

S2>S1>S4>>S3>>>>>>>S5
S4其實唔差 但新一季真係唔掂

我覺得最好睇係頭兩季underwood 點樣爬上總統寶座 今季選舉拖左好耐

就睇完第一季,我覺得我會睇埋落去 咁大野心既人好吸引
btw 套劇d女好主動

睇到S5就會覺得套劇原本既吸引位已經消失左
開頭佢識得玩下手段操縱身邊D人,會睇到佢一步步精心策劃解決問題,但又同時keep返住個形象
但宜家淨係識得聲大夾惡,打橫黎 劇情又亂又荒謬
歡迎你睇哂之後返黎一齊屌

岩岩睇完S2E1,好爆
underwood最尾段4th wall break

個個睇S2E1都比佢嚇親
S2好好J 個finale實J到你暈

咁要睇下喇
rp講法國嘢

諗住實係英文版先配音,主角雖然英國人但又話佢識講流利法文
睇法文版把聲同口形唔夾好冇癮
即係等於睇the crown但班人唔係講英文

邊度講

睇到第二集
好痴線

咁多季我都係最鍾意呢集

我覺得其實除左S2E3, S3E5, S3E6弱D之外, 其他都好正

好正 好想佢快d出新
搵唔到其他類似感覺嘅劇
心寒得黎無恐怖畫面

試下睇inside no.9 / utopia
westworld其實都幾black mirror

邊度講

facebook d 19 link

不過一有Neftlix hk果排係突然多左好多人講black mirror
原來咁多人未睇過

好正 好想佢快d出新
搵唔到其他類似感覺嘅劇
心寒得黎無恐怖畫面

高科技既冷漠

咁要睇下喇
rp講法國嘢

識聽法文咩
The American 同Fargo 今季都有啲拖戲
明明一直都係神劇之一

好正 好想佢快d出新
搵唔到其他類似感覺嘅劇
心寒得黎無恐怖畫面

高科技既冷漠

諗起ex machina

咁要睇下喇
rp講法國嘢

識聽法文咩

唔識 但有字幕怕咩
講法國皇朝但成班人講英文 好唔知點咁
The American 同Fargo 今季都有啲拖戲
明明一直都係神劇之一

americans始終都係逃離唔到總有一季仆街既魔咒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞